08.04
2022

Täna ilmub Tallinna Raeapteegi esmamainimise auks postmark

Omniva annab täna välja Tallinna Raeapteegi esmamainimise 600. aastapäevale pühendatud postmargi.
 
Postmargi kujundaja on Indrek Ilves ja mark trükiti trükikojas Vaba Maa. Margi trükiarv on 20 000 tükki ja selle nominaal on 1,90 eurot, mis on sobiv saatmiseks rahvusvaheliselt. Postmark ja esimese päeva ümbrik on müügil Omniva e-poes ning postkontorites üle Eesti. Esimese päeva tempel on kasutusel Tallinnas, Toompea postkontoris, Lossi plats 4.

Postmargi esitlus ja postmargi müük toimub täna kell 14:00 Raeapteegis (Raekoja plats 11, Tallinn). Esitlusele eelneb pidulik vastuvõtt Raekojas, millel osalemine on kutsetega.  

Tallinna Raeapteek on teadaolevalt Euroopa vanim tänaseni samades ruumides tegutsev apteek. Apteeki on esmakordselt mainitud Tallinna rae märkmeraamatus aastal 1422. Väärikas Raeapteek paikneb Tallinna Raekoja platsi põhjaküljel. 
Tervelt kümne sugupõlve vältel kuulus Raeapteek Burchartide perekonnale, kelle valduses oli apteek aastatel 1582-1911. Tallinna Raeapteek on sügavalt jäädvustunud nii meie ajaloo- kui kultuurilukku. Raeapteek on ka Eesti farmaatsiatööstuse sünnipaik.
 
Raeapteek pakub ka täna apteegiteenuseid, kasutades Apotheka frantsiisi. Tänapäeval tegutseb apteek käsikäes muuseumiga, mille tegevust toetab Tallinna linn. Muuseum viib läbi giidiga ekskursioone nii kohalikele kui väliskülalistele. Samuti korraldatakse ravimtaimeteemalisi ja martsipani töötubasid nii lastele kui täiskasvanutele. Vanima püsivalt tegutseva ettevõttena Tallinnas sümboliseerib Raeapteek teadmisi, traditsioone ja järjepidevust.
 
 
2022. aastal annab Omniva välja mitukümmend postmarki tähistamaks väärikaid sündmusi ja isikuid meie riigis ning ühiskonnas.
  

 

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616