16.09
2022

Ilmub heategevusmark „Terve Eestiga vähi vastu!“

Täna, 16. septembril annab Omniva koostöös MTÜga Eesti Vähiliit välja postmargi „Terve Eestiga vähi vastu!“. 
 
Omniva juhatuse esimees Mart Mägi selgitas, et tegemist on väga erandliku, heategevusliku margiga, mida Eestis on varasemalt välja antud vaid vähestel kordadel. Margi müügist saadud summaga toetatakse Eesti Vähiliidu tegevust vähiennetuse  ja varajase avastamise läbiviimisel.
 
„Tervis on meie kõige suurem vara ja heategevusmargiga soovime toetada ennetustegevusi võitluses vähi vastu,“ ütles Mart Mägi. „Kutsun kõiki üles andma oma oluline panus postmarki ostes. Postmargi ostuhind on 1,90 eurot ja sellest 1 euro läheb annetuseks ning 90 sendine mark sobib Eestis saatmiseks!“
 
“Igal aastal haigestub Eestis vähki umbes 9000 inimest. Ligikaudu kolmandikku kõigist vähijuhtudest saab spetsialistide hinnangul ennetustegevusega vältida ja varakult avastatud vähki on võimalik ravida. Ravi edukuse võti peitub haiguse varajases avastamises,” sõnas Eesti Vähiliidu juhatuse esimees Maie Egipt.
 
Margi kujundaja on Indrek Ilves ja trükiti trükikojas Vaba Maa. Margi trükiarv on 25 000 tükki. Postmark ja esimese päeva ümbrik on müügil Omniva e-poes ja postkontorites üle Eesti. Esimese päeva tempel on kasutusel Toompea postkontoris. Heategevuslikku postmarki esitlus toimub 16.septembril Eesti Vähiliidu 30. aastapäeva tähistamise pidulikul vastuvõtul.
 
MTÜ Eesti Vähiliit loodi 1992. aastal Eesti Onkoloogide Teadusliku Seltsi poolt.  Eesti Vähiliit keskendub oma töös eeskätt vähi ennetustegevusele ja haiguse varajasele avastamisele ja tervislike eluviiside populariseerimisele, kuid väga olulisel kohal on ka vähihaigete elukvaliteedi parandamine ja haigusega seotud psühhosotsiaalsete probleemide lahendamine. Liitu kuulub üle Eesti 17 liikmesorganisatsiooni, nende hulgas 15 patsientide ühendust, kus on kokku üle 2000 liikme. Rohkem infot leiab MTÜ Vähiliidu kodulehelt www.cancer.ee.
 
 

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616