17.04
2023

Postmark „Слава Україні/Au Ukrainale!" on väljas näitusel Kiievis

Ukraina rahvuslik postioperaator Urkposhta pani kokku näituse Ukraina toetuseks välja antud erimarkidest, teiste seas on oma auväärse koha leidnud ka Omniva poolt välja antud postmark „Слава Україні/Au Ukrainale!".

Vaata pildigaleriid erimarkidest ja nende tutvustustest siit: https://www.ukrposhta.ua/en/marky-na-pidtrymku-ukrainy

Omniva juhatuse esimehe Mart Mägi sõnul anti postmark välja sümboolse toetusavaldusena Ukraina riigile ja rahvale nende iseseisvuse kaitsmisel. „Eesti postmark kannab rahusõnumit ja ilmus täpselt üks kuu pärast sõja algust, 24. märtsil möödunud aastal. Postmark osutus erakordselt populaarseks ja tavapärasest kaks korda suurem tiraaž ehk 50 000 postmarki on enamikus juba müüdud,“ ütles Mart Mägi.

Ukrposhta juhatuse esimehe Igor Smelyansky sõnul on näituse „Solidaarsus Ukrainaga“ eesmärk juhtida ukrainlaste tähelepanu nendele unikaalsetele postmarkidele ja anda ühiskonnale teada teiste riikide rahvuslike postioperaatorite solidaarsusavaldusest Ukrainale. „Ukrposhta avaldab siirast tänu Ukraina toetamise ja koostöö eest Ukrposhtaga sõja ajal,“ rääkis Igor Smelyansky.

„See on esimene kord, kui esitleme peapostkontoris mitte Ukraina, vaid välismaiseid ja pealegi 15 riigi välja antud postmarke. Kõik need margid jutustavad lugu Ukraina rahva ja riigi toetamisest: humanitaarabi kogumisest ja kohale toimetamisest kõigist maailma nurkadest, Ukrainasse postisaadetiste saatmise tariifide vähendamisest, otsusest kuulutada välja agressorriigile postiblokaad ja toetada Ukraina postitöötajaid. Need postmargid populariseerivad ühtsuse ja toetuse ideed, seetõttu on näituse eesmärk näidata Ukraina rahvale, et teised riigid on Ukrainaga solidaarsed meie võitluses agressori vastu kõigil rinnetel,“ ütles Igor Smelyansky.

Kokku on Ukraina toetuseks erimargi välja andnud 15 rahvuslikku postioperaatorit: Austria, Eesti, Hispaania, Horvaatia, Itaalia, Kanada, Leedu, Luksemburg, Läti, Moldova, Poola, Portugal, Prantsusmaa, Slovakkia ja Tšehhi. Näitusel Kiievi peapostkontoris on lisaks erimarkidele välja pandud ka nende riikide ametlikud kirjakastid, teiste seas ka Omniva kirjakast.

Näituse avamisel osalesid diplomaatilise korpuse esindajad erimargi välja andnud riikidest, teiste seas Eesti suursaatkonna asejuht Kiievis Margus Gering. Pildigaleriid näituse avamisest saab vaadata siit https://drive.google.com/drive/folders/1jWGVDOxJO_QcW4lVryDO8Cdet-3zy_fJ

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616