02.06
2023

Soome NATOga liitumise auks antakse välja postmark

Omniva annab täna, 2. juunil välja postmargi Soome liitumise auks Põhja-Atlandi Lepingu Organisatsiooniga (NATO).
 
Soomest sai selle aasta 4. aprillil NATO 31. liikmesriik kui Soome välisminister Pekka Haavisto andis Brüsselis USA välisministrile Antony Blinkenile üle Soome NATO-ga liitumise avalduse.
 
„Soome ühinemine NATOga on ajalooline sündmus ja postmark on meie sümboolne toetus Soome rahvale selle väga olulise hetke jäädvustamiseks,“ ütles Omniva juhatuse esimees Mart Mägi. „Marki levitavad meie kirjasaatjad üle maailma ja filatelistid talletavad tulevastele põlvkondadele selle erakordse sündmuse jäädvustuse oma kogudes.“
 
„Eesti ja Soome on olnud seotud majanduslikult, kultuuriliselt ning inimeste vaheliste suhete kaudu. Nüüd, kui oleme mõlemad NATO-s, on seotud ka meie kahe riigi julgeolek. Teisisõnu - Eesti ja Soome saatused on nüüd põimunud ühte,“ rõhutas Eesti erakorraline ja täievoliline suursaadik Soomes Sven Sakkov.
 
Postmarki esitletavad Omniva juhatuse esimees Mart Mägi ja kunstnik Jaan Saar täna, 2. juunil Tallinnas, Soome saatkonnas, aadressil Kohtu 4 kell 15. Üritus on kutsetega.
 
Postmargi kujundas kunstnik Jaan Saar. Margi trükiarv on 25 000 ja see maksab 2,60 eurot, mis sobib rahvusvaheliste kirjade ja kaartide saatmiseks. Postmark trükiti trükikojas Vaba Maa. Lisaks margile ilmub traditsiooniliselt ka esimese päeva ümbrik, mis on müügil Omniva e-poes. Esimese päeva tempel on kasutusel Toompea postkontoris.
 
Soome liitus NATO-ga sümboolsel päeval – 4. aprillil tähistatakse NATO liikmesriikides iga-aastaselt ka NATO päeva. Põhja-Atlandi Lepingu Organisatsioon ehk North Atlantic Treaty Organization (NATO) on sõjaline liit, millele pandi alus 4. aprillil 1949 Põhja-Atlandi lepingu ehk Washingtoni lepinguga. Organisatsioon põhineb kollektiivkaitsel, läbi mille liikmesriigid nõustuvad välise rünnaku korral osutama vastastikust kaitset. NATO peakorter asub Brüsselis. Lisaks liikmesriikidele osaleb NATO rahupartnerlusprogrammis veel 20 riiki.
 
2023. aastal annab Omniva välja mitukümmend postmarki tähistamaks väärikaid sündmusi ja isikuid meie riigis ning ühiskonnas. Alates aprillist 2023 on Omniva postmargid trükitud paberile, mis omab Forest Stewardship Councili (FSC) vastutustundliku metsanduse märgist. FSC märgis tõendab, et paberi tootmiseks kasutatud puit pärineb vastutustundlikult majandatud metsadest ja selle juures on jälgitud majanduslikke, keskkonnaalaseid ja sotsiaalseid aspekte.
 
 
 
 

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616