25.08
2022

Täna ilmub postmark sarjast „Head Eesti asjad“ – Estonia klaver

Täna ilmub postmark Estonia klaverist, mille valisid välja Eesti inimesed  Omniva margikonkursi ,,Head Eesti asjad’’ rahvahääletusel.

Eelmisel aastal Omniva korraldatud margikonkursi „Head Eesti asjad’’ raames esitasid sajad eesti inimesed oma nägemuse headest Eesti asjadest, mida kujutada margil. Nende ettepanekute seas oli esimese kümne hulgas ka Estonia klaver, mis saab väärika koha sarja teisel margil. Möödunud aastal ilmus samast sarjast postmark külakiigest.


Postmarki esitlevad kell 15.00 Omniva juhatuse esimees Mart Mägi ning Estonia Klaverivabriku juhataja Indrek Laul kultuuri- ja hariduskeskuses Viimsi Artium, Randvere tee 20. Esitlusel tulevad esitamisele ka muusikalised etteasted. Üritus on avatud kõigile ja huvilised on oodatud!

Margi kujundas Indrek Ilves ja trükiti trükikojas Vaba Maa, trükiarv on 20 000 tükki ja nominaal on 90 senti, mis sobib Eestis saatmiseks. Esimese päeva ümbrik ja tempel on kasutusel Tallinnas, Toompea postikontoris. Postmark on müügil Omniva e-poes ja postkontorites üle Eesti.
 
Esimesed kirjalikud tõendid klaveriehitusest Eestis pärinevad 18. sajandi lõpust. Valdkond lõi õitsele 19. sajandi teisel poolel ja juba 20. sajandi alguseks oli Eestis tegutsemas ligi 20 sõltumatut klaverivabrikut. Neist märkimisväärseim oli Ernst Hiis-Ihse ja 1893. aastal valmis tema esimene klaveri prototüüp. Pärast teist maailmasõda taastus klaveriehitus 1951. aastal ning valmistati Estonia kontsert- ja kabinetklavereid. 1999. aastast kannab ettevõte nime Estonia Klaverivabrik. Estonia unikaalselt soe ja musikaalne kõla ning käsitöökvaliteet on vallutanud südameid üle maailma.
 
 

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616