05.01
2022

Taliolümpiamängude auks anti välja postmark

Veebruaris toimuvate XXIV taliolümpiamängude auks annab Eesti Post välja postmargi Taliolümpiamängud, Peking 2022. Lisaks postmargile ilmub traditsiooniliselt ka esimese päeva ümbrik (FDC) ja infokaart. Esimese päeva tempel on kasutusel Toompea postkontoris postmargi esitluse päeval ehk 6. jaanuaril. Postmargi  tiraaž on 20 000, nominaal 1,90 € ning postmark on trükitud trükikojas Vaba Maa. Margi kujundas Jaan Saar.

Olümpiamarkide väljaandmise traditsioon sai alguse peale Eesti taasiseseisvumist. Kokku on koos Pekingi taliolümpiale pühendatud margiga Eesti Postilt ilmunud 21 olümpiamarki. Lisaks on ilmunud olümpiasangarite võitude jäädvustamiseks kaheksa marki, neist viimasena ilmus postmark eelmisel nädalal Tokyo suvistel olümpiamängudel kuldse võidu toonud epeenaiskonna auks.

Taliolümpiamängudel osalevate Eesti sportlaste auks annab Eesti Pank välja ka hõbedase meenemündi. Nii postmargi kui meenemündi esitlus toimub 6. jaanuaril kell 11 Eesti Pangas.  Esitlus on kutsetega.  

Postmarki saab alates tänasest osta Omniva e-poest, mündimüük algab Omniva e-poes neljapäeval, 6. jaanuaril kell 11.

XXIV taliolümpiamängud toimuvad 4.- 20.veebruarini 2022 Pekingis, Hiinas. Pekingis on varem toimunud 2008. aasta suveolümpiamängud. Peking on esimene linn, mis on korraldanud nii suve- kui taliolümpiamänge.
 

 

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616