21.03
2022

Müüki tuleb postmark Ukraina toetuseks

Omniva alustab sel neljapäeval, 24. märtsil Ukraina toetuseks välja antud postmargi müüki. Postmargiga antakse tasuta kaasa seonduva kujundusega postkaart.
 
Täpselt üks kuu pärast Ukraina sõja algust ilmuv postmark „Au Ukrainale!“ on Eesti sümboolne toetusavaldus Ukraina riigile ja rahvale oma iseseisvuse kaitsmisel. Mark kannab endaga rahusõnumit, mida sümboliseerib rahutuvi ja seda saavad levitada kirjasaatjad üle maailma. Postmargiga saab avaldada toetust sõja lõpetamisele ning Ukraina iseseisvusele.
 
Postmargil kujutatakse rahutuvi Ukraina lipuvärvide taustal. Postmargil on ukraina keeles „Слава Україні!“, mis tähendab „Au Ukrainale!“ ning lisaks eesti keeles „Eesti toetab Ukrainat“. "Au Ukrainale!" on Ukraina rahvuslik tervitus, mida tuntakse Ukraina suveräänsuse ja vastupanu sümbolina ning Ukraina relvajõudude ametliku tervitusena alates 2018. aastast.
 
Margi trükiarv on 50 000 tükki ja selle nominaal on 1,90 eurot, mis on mõeldud saatmiseks üle maailma. Postmargi kujundus valmis koostöös reklaamiagentuuriga Utopia ja trükiti trükikojas Vaba Maa. Postmark ja esimese päeva ümbrik on müügil Omniva e-poes ja postkontorites üle Eesti. Esimese päeva tempel on kasutusel Tallinnas asuvas Toompea postkontoris, Lossi plats 4.


 
 

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616