28.03
2022

Märtsi viimasel päeval ilmub aasta linnu postmark

Neljapäeval, 31. märtsil annab Omniva koostöös Eesti Ornitoloogiaühinguga välja aasta linnu postmargi.

Postmargi kujundaja on Vladimir Taiger ja trükiti trükikojas Vaba Maa. Margi trükiarv on 25 000 tükki ja selle nominaal on 0,90 eurot, mis on sobiv Eestis saatmiseks. Postmark, esimese päeva ümbrik ja maksimumkaart on müügil Omniva e-poes ja postkontorites üle Eesti. Esimese päeva tempel on kasutusel Tallinnas, Toompea postkontoris, Lossi plats 4.

Metskurvits on meie metsades elav suhteliselt suur, valdavalt pruuni-mustakirju sulestiku ja kahlajate jaoks üsna lühikeste jalgadega kurvitsaline. Metskurvits on väga hea varjevärvusega ja varjatud eluviisiga lind, mistõttu temaga kohtumine metsas päevasel ajal on üsna juhuslik. Vaid kevadel, mängulennu ajal võib isaslinde näha sagedamini, kui nad õhtuhämaruses sooritavad territooriumilende.
 
Eesti Ornitoloogiaühing asutati 1. mail 1921. Enam kui saja aasta jooksul on ühing panustanud meie lindude uurimisse, kaitsesse ja tutvustamisse. Tänapäeval on ornitoloogiaühing oma rohkem kui 600 liikmega üks suuremaid looduskaitse organisatsioone Eestis ning ka rahvusvahelise linnukaitseorganisatsiooni BirdLife International koostööpartner. Ühing seisab jätkuvalt Eesti linnustiku hea käekäigu eest.
Eesti Ornitoloogiaühing valib Eesti aasta lindu alates 1995. aastast, metskurvits on järjekorras 28. aasta lind (eoy.ee/metskurvits). Esimene postmark aasta linnu sarjas ilmus Eesti Ornitoloogiaühingu algatusel 2001. aastal ja sellel oli kujutatud kiivitaja.
 
2022. aastal annab Omniva välja mitukümmend postmarki tähistamaks väärikaid sündmusi ja isikuid meie riigis ning ühiskonnas.
 


 


 
 

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616