27.05
2022

Lastekaitsepäeval ilmub mark lastele

Omniva annab 1. juunil, rahvusvahelisel lastekaitsepäeval välja lastele suunatud postmargi „Saada kaart“. Temaatilise postmargiga soovitakse kutsuda üles lapsi saatma margiga postkaarte, et rõõmustada oma lähedasi heade soovidega. 
 
Margi kujundaja on Priit Rea ja trükiti trükikojas Vaba Maa. Markide trükiarv on 15 000 tükki ja nominaal on 0,90 eurot ja sobib Eesti-siseseks saatmiseks. Postmark ja esimese päeva ümbrik on müügil Omniva e-poes ja postkontorites üle Eesti. Esimese päeva tempel on kasutusel Toompea postkontoris.   
Laste postmargiga saab tutvuda Tallinna Loomaaias, Omniva postmargitelgis 1. juunil kell 11-17. Telk asub põhjavärava lähedal, mis on Paldiski maantee sissepääsu juures. Lapsi ootavad erinevad tegevused: saab ise värvida postkaarte, osta postmarke ja panna kohapeal kaardid ka teele. Toimub maastikumäng ja vaatamiseks on loomade ning lindude postmarkide suurendused. Tallinna Loomaaias on lastekaitsepäeval kavas veel palju põnevaid üritusi – vaata infot loomaaia kodulehelt!
Kuni 19. aastastele sissepääs tasuta!
Euroopas algas regulaarne postivedu Franz von Taxise algatusel Viini ja Brüsseli vahel aastal 1495. Eesti sai esimese regulaarse postiühenduse Rootsiga aastal 1638. Esimene postmark anti välja 1840. aastal Inglismaal, Eestis 1918. aastal.  Kuigi digitaliseerunud maailmas toimub suhtlus valdavalt elektroonilistes kanalites, siis on jätkuvalt ka postkaartidel ja kirjadel väärikas koht sõnumikandjana. Oma käega kirjutatud soojad sõnumid rõõmustavad igas vanuses saajat ning annavad hea tunde saatjale – see on traditsioon, mida anda edasi ka uutele põlvedele.
 
2022. aastal annab Omniva välja mitukümmend postmarki jäädvustamaks olulisi teemasid, tähistamaks väärikaid sündmusi ja isikuid meie riigis ning ühiskonnas. 
 

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616