05.05
2022

Täna ilmuvad kaks postmarki sarjast “EUROPA – lood ja müüdid“

Täna, 5. mail ilmuvad kaks uut postmarki sarjast „EUROPA“, mille teemaks on sellel aastal lood ja müüdid. Omniva markidel on kujutatud kunstnik Oskar Kallise maal „Tiritamme kasvatamine“ ja seinavaiba kavand „Siuru-lindu Kalevipojast“.

Postmargi kujundaja on Indrek Ilves ja trükiti trükikojas Vaba Maa. Margi trükiarv on 20 000 tükki ja selle nominaal on 1,90 eurot, mis on sobiv rahvusvaheliseks saatmiseks. Postmark ja esimese päeva ümbrik on müügil Omniva e-poes ja postkontorites üle Eesti. Esimese päeva tempel on kasutusel Tallinnas, Toompea postkontoris, Lossi plats 4.
Kalevipoeg on eesti rahvaluulest tuntud müütiline kangelane ning meie rahvapärimus sisaldab hulgaliselt muistendeid ja lugusid Kalevipoja-nimelisest vägimehest. Kalevipoja muistendid koos regivärsiliste rahvalauludega olid 19. sajandil Friedrich Robert Faehlmannile ja Friedrich Reinhold Kreutzwaldile aineseks eepose "Kalevipoeg" ettevalmistamisel ja kirjutamisel. "Kalevipoega" peetakse üheks eesti kirjanduse olulisemaks teoseks ning selle motiive on hiljem kasutanud mitmed kunstnikud, heliloojad ja kirjanikud. Samuti on teosel oluline roll eesti rahvusliku eneseteadvuse väljakujunemisel.
 
Igal aastal annavad  Euroopa riigid välja ühise teemaga postmarke. Esimesed Euroopa seeria postmargid lasti käibele 1956. aastal. Alates 1993. aastast PostEurop egiidi alla ilmuva sarja nimeks sai EUROPA ja ühiseks teemaks valiti kaasaegne kunst ning selles osales 47 postiadministratsiooni. Eestis anti esimene EUROPA postmark välja 1994. aastal, teemaks oli siis leiutised ja avastused.
 
2022. aastal annab Omniva välja mitukümmend postmarki jäädvustamaks olulisi teemasid, tähistamaks väärikaid sündmusi ja isikuid meie riigis ning ühiskonnas.
 
    

 

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616