03.07
2020

Omniva rattaretk väisab sel korral Lääne-Harjumaad

Käesoleval aastal on liikluses hukkunud neli ja viga saanud koguni 153 jalgratturit. Seda on kahe hukkunu ja 57 kannatanu võrru rohkem kui terve 2019. aasta jooksul kokku.

Pea saja osalejaga rattaretk „Tahan sõita ohutult“ kulgeb sel aastal 03. ja 04. juulil valdavalt Lääne-Harju ja Saue valla teedel. Kokku läbitakse kahe päevaga pea 210 kilomeetrit ning külastatakse kohalike tootjad ja väikeettevõtjaid.

Rattaretke eesmärgiks on eelkõige juhtida liiklejate tähelepanu jalgratturitele liikluses ning panna autojuhte rohkem arvestama ka teistsuguse liiklusvahendiga sõitjatega.

Lisaväärtus Paldiski ja Keila elanikele

Reedel, 03. juulil 08:00 kuni 09:00,  pakutakse Paldiski värskel keskväljakul kohalikele inimestele võimalust tasuta kontrollida oma kaherattalise sõbra korrasolekut ning vastavust seaduse nõuetele. Koos Politsei-ja piirivalveametiga ja Maanteeametiga veendutakse, et jalgratas on sõidukõlbulik ja sel on küljes kõik kohustuslikud osad nagu tuled, signaalkell ja helkurid. Vajadusel aitavad Falck Autoabi mehaanikud ratast ka putitada ning vajalikud varuosad antakse rattale külge tasuta. Keila elanikud saavad tulla rattakontrolli 04. juulil 18:00 kuni 18:40 postkontori esisel parklas.

Rattaretke stardi annab Lääne-Harju vallavanem Jaanus Saat 03. juulil kell 09:00 Paldiski keskväljakult. Korraldajad ja Politsei paluvad kahe päeva jooksul kõigi autojuhtide suurendatud tähelepanu ja vähendada sõidukiirust Lääne-Harjumaa teedel kuna suur ratturite kolonn häirib tavapärast liiklust.

Kõik retkel osalevad 89 ratturit kannavad eeskujuks kiivrit ning silmatorkavat riietust, et olla autojuhtidele nähtavad ning anda eeskuju ka teistele ratturitele.

Retke korraldajaks on Omniva Spordiklubi koostöös Falck Autoabiga, Politsei-ja Piirivalveametiga ning Maanteeametiga.
 

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616