11.12
2020

Jõulutervituste saatmiseks on jäänud vaid nädal aega

Selleks, et postiteel saadetavad Eesti-sisesed jõulutervitused jõuluõhtuks saajani jõuaksid, tuleb need postitada hiljemalt 17. detsembril. Seejuures tasub tähele panna kirjakastile märgitud tühjendusaegu, sest kiri või kaart alustab oma teekonda saajani just nendel aegadel.
 
Eesti Posti sõnul on jõulukirjade ja –kaartide saatmine endiselt populaarne, vaatamata sellele, et üldiselt saadetakse postiteel kirju aasta-aastalt aina vähem. ,,On rõõm näha, et oma käega kirjutatud ja teele pandud jõulusoovid on eestlaste seas au sees, sest pühadele eelnevale perioodil saadetakse umbes pool kogu aasta kirjade mahust,’’ tõdes Eesti Posti erakliendi lahenduste juht Alice Vood.
 
Kuidas kiri teele panna?
 
Alice Voodi sõnul on Eesti Post kirjade ja kaartide saatmise praegusel tipphooajal huviliste jaoks võimalikult mugavaks teinud. Hõlpsamaks kirja saatmiseks paigaldati jõuluperioodiks 14 ajutist jõulukirjakasti populaarsematesse kaubanduskeskustesse üle Eesti. Näiteks leiab jõulukirjakasti Tallinna Kaubamaja ja Stockmanni jõulualadelt, Rocca al Mare kaubanduskeskuse aatriumist, Kristiine keskusest, Ülemiste keskusest, Tartu Eedeni keskusest ja Viljandis UKU keskusest. Endale lähima kirjakasti jõuluvanale kirja või sõbrale postkaardi saatmiseks leiab Omniva kodulehel asuvast kaardirakendusest https://www.omniva.ee/abi/kaart. Kõik jõulusarja margid, ümbrikud ja komplektid on müügil postkontorites ja postipunktides, kontaktivabalt saab neid tellida oma kodusesse postkasti ka Omniva e-poest. Lisaks on postmarke võimalik hankida kõikidest R-Kioskitest, Charlot poodidest, Selveritest ja Prisma infolettidest.
 
Selleks, et kiri jõuaks kiirest õige inimeseni, tasub meeles pidada järgmist.

  • Ümbrikule või kaardile tuleb loetavalt kirjutada õige aadress ladina tähtede ja araabia numbritega.
  • Aadress peab sisaldama õiget sihtnumbrit, mille leiab Omniva kodulehe sihtnumbri otsingust.
  • Saates kirja või kaarti välismaale tuleb kindlasti lisada saaja riik inglise või prantsuse keeles.
  • Õiges vääringus postmark kleebitakse alati ümbriku või kaardi ülemisse paremasse nurka. Eesti-sisese kirja hind on 0,90 € ja välismaale saates 1,90 €.
  • Kindlasti tasub jälgida ka kirjakasti peale märgitud tühjendamisaegu – just siis alustab kasti potsatanud kiri või kaart teekonda saaja poole. Jõulusoovid tasub teele panna võimalikult varakult, kuid viimane aeg riigisiseste jõulusoovide teele panemiseks on 17. detsember.

    Sel aastal vastab jõuluvana kõikidele kinigisoovidele väikese üllatusega
     

Lisaks jõulukaartidele, -markidele ja –ümbrikutele pakub Eesti Post sel aastal võimalust osta Omniva e-poest komplekt, millega saab saata jõuluvanale oma kinginimekirja kujundatud soovide lehel ja panna see teele eelmakstud margiga ümbrikus. Lisaks saab iga nimekirja saatja ka jõuluvanalt vastuse ning väikese kingituse. ,,Kui ülejäänud kirjad ja kaardid tuleb postitada 17. detsembriks, et need jõuluõhtuks saajateni jõuaks, siis jõuluvanale adresseeritud kirju ootame terve detsembrikuu jooksul,’’ selgitab Vood.

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616