30.03
2021

Virtsu ja Tõstamaa pakilembus kasvatas postiautomaadid suuremaks

Seoses eriti aktiivse pakiliiklusega Virtsus ja Tõstamaal, laiendab Omniva täna kohalikud postiautomaadid suuremaks. Virtsu postiautomaadi laiendamistöid tehakse 30.03 alates kella 10:30-st kuni 11:30-ni ning sel ajal on automaat klientidele ajutiselt suletud.  Tõstamaa postiautomaadi laiendamistööd kestavad alates kella 13:00-st kuni ca 14:00-ni. Pärast lisakappide paigaldamist on automaadid taas kohe kasutatavad. Kõik kliendid, kelle pakid on laiendamistööde eel automaadis, saavad laiendustööde kohta ka SMS-teate oma telefonile. 

Kaksteist postiautomaati on Eesti inimestele olnud kasutamiseks avatud nüüd paar kuud ning populaarsemad neist täitusid 100%-liselt juba esimestel nädalatel. Esimese sammuna saab postiautomaadist kätte saada e-poodidest tellitud kaupa – valides kauba kättesaamiskohaks sobiva postiautomaadi. Nagu juba tuttava pakiautomaadi puhulgi, tuleb paki automaati saabumisel kliendile sõnum uksekoodiga. Kood tuleb sisestada automaadi klahvistikul ja nii saabki klient oma paki kodu lähedalt mugavalt kätte. Automaat on kasutatav 24 tundi päevas seitsmel päeval nädalas. Samuti võimaldavad automaadid kohalikel ettevõtjatel ja asutustel pakkuda kontaktivabalt erinevaid ringlusteenuseid nagu näiteks kingaparandus või raamatulaenutus. 

Postiautomaatide pilootprojekti raames paigaldati Eestisse 12 automaati, neist viis Lääneranna valda Virtsu, Varbla, Koonga, Kõmsi ja Lõpe asulatesse. Ülejäänud seitse automaati paigaldati Tõstamaa, Veriora, Kolga-Jaani, Võhma, Rakke, Roobuka, ja Luunja asulatesse. Kõigis asukohades testib ettevõtte teenuste osutamist, et õppida koos omavalitsuse ja ettevõtjatega, mida inimesed tegelikult vajavad.

 
Lääneranna vallas testitakse muuhulgas ka automaadi kasutust posti jaotuspunktina, et post elanikele kiiremini postkastidesse jõuaks. See tähendab, et jaotuskeskustest viib auto saadetised kirjakandjate jaoks postiautomaatidesse, sorteeritud selle küla (või lähikonna) kanderingide järgi. Kirjakandjad saavad seejärel võtta automaadist juba sorteeritud posti ning toimetada piirkonna postkastidesse. See võib tulevikus olla võimalus nn tööampsudeks ja lisatööks kohalikele inimestele, kes täismahus kirjakandjatööd ei soovi, kuid oma küla posti oleksid valmis laiali kandma. 

 

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616