14.09
2023

Viimsi uuendatud postkontoris pannakse erilist rõhku keskkonnasäästlikkusele

 
Viimsi Keskuses avas uksed uuenduskuuri läbinud Omniva postkontor, kus on erilist tähelepanu pööratud keskkonnasäästlikkusele: fookuses on pakendite taaskasutus ning laienenud valik lambavillast ja tekstiilijääkidest valmistatud kodumaistest pakkelahendustest.  
 
“Koostöö jätkusuutlike pakendiettevõtetega on Omnivale väga oluline, sest jagame ühiseid väärtuseid nagu keskkonnajalajälje, prügi ja ületarbimise vähendamine, jääkmaterjalide targem kasutus ning taaskasutuse toetamine,” sõnas Omniva juhatuse esimees Mart Mägi postkontori pidulikul avamisel.
 
Uuenduskuuri läbinud postkontorites saab iga inimene keskkonnasäästlikke valikuid teha: pakendite „võta ja jäta“ keskkonnasäästlik lähenemine võimaldab kasutatud pakendid postkontorisse jätta, et järgmised postkontori külastajad saaksid oma saadetised nendega omakorda teele panna.
 
Uudseid pakkelahendusi tutvustas Viimsi postkontori avamisel ka Eesti idufirma KIUD Packaging, mis tegeleb tekstiilijäätmetele innovaatiliste lahendustega: välja mõeldud ja arendatud tehnoloogia võimaldab tekstiilijääkidest valmistada korduvkasutatavaid karbilaadseid pakendeid, mille tootmisel ei kasutata vett ega kemikaale, vaid väärtustatakse jäätmeid. Tänu sellele on KIUD Packaging toodetel 50% väiksem süsiniku jalajälg kui pappkarbi tootmisprotsessil.
 
Eesti idufirma Woola, mille tooteid samuti postkontoritest soetada saab, on lambavilla näol leidnud lahenduse keskkonda reostavale mullikilele ning toodab lambavilla jääkidest villaümbrikut, mis on eriti kiidetud just õrnade esemete pakkimisel.
 
Omniva e-poes ja uuenenud postkontorites kehtib 3. oktoobrini keskkonnasõbralikele KIUD ja Woola pakkelahendustele ka soodustus -20%. 
 
Sel sügisel avab Omniva kokku 13 uuendatud postkontorit üle Eesti. Kõik uuenduskuuri läbinud postkontorid on ligipääsetavad ka erivajadustega inimestele.
 
Uue sisekujundusega Viimsi postkontoris on ka Omniva oma kingipood, kust saab osta raamatuid ja erinevaid meeneid. Veel leiab valikust traditsioonilisi postmarke, postkaarte ja teisi postitooteid. Saalis on kesksel kohal pakkelaud, kus kliendid saavad saadetised, näiteks kingitused, ise kohapeal ära pakkida ja need koheselt teele panna. Lisaks on avatud ligipääsudega teenindusletid, kus teenindajad aitavad kiirelt ja mugavalt vormistada soovitud postiteenuseid.
 
„Viimsi postkontoris on tänavu kaheksa kuu jooksul ostetud kõige enam postitooteid (37%), millest populaarsemad on olnud postmargid (18%) ja pakkekaup (18%). Suure osa Viimsi postkontori tööst moodustab muidugi ka saadetiste vastuvõtmine ja väljastamine,“ rääkis Omniva Tallinna ja Harju piirkonna postiasutuste juht Ulvi Kuus.
 
Viimsi Keskuses aadressil Paadi tee 3 asuv postkontor on avatud tööpäevadel kella 10–19 ja nüüd ka laupäeviti kella 10–13.
 
Omniva tuleviku postkontorite lahenduse töötas välja Urmas Pastarus ning tunnustatud sisearhitektid Raul Tiitus ja Birgit Palk büroost PINK. Uuenenud postiasutuste klienditeenindajate kaelas võib näha pilkupüüdvat Omniva värvides kaelaehet, mille on valmistanud Ken ja Moonika Ruut.
 
Vaata esimesi pilte postkontorist SIIT!
Fotod: Egert Kamenik

 
 

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616