26.08
2022

Ukrainasse humanitaarabi paki saatmine hakkab maksma 90 senti kg kohta

Alates 1. septembrist hakkab eraisikult eraisikule Ukrainasse saadetava humanitaarabi paki saatmine maksma 90 senti kg kohta.
 
„Alates märtsist on Omniva vahendusel Eesti eraisikud saatnud tasuta üle 70 000 kg humanitaarabi Ukrainasse. Arvestades kasvavaid pakimahte, transpordikulusid ja pikenevat ajahorisonti on vajalik paki saatmise kulu hinnastada,“ selgitas Omniva rahvusvaheliste paki- ja kirjateenuste juht Marita Mägi. „Võrreldes tavapärase rahvusvahelise paki saatmise tasuga on tegemist tunduvalt soodsama hinnaga, et katta eelkõige transpordikulusid. Ukraina suunal on üha keerulisem leida vedajat, kes võtaks vastutuse toimetada pakid sõjas olevasse riiki ja seetõttu on transpordikulud humanitaarabiteenusele kasvanud mitmeid kordi võrreldes teenuse osutamise algusajaga. Omniva panustab teenuse korraldamisse jätkuvalt tasuta.“
 
Humanitaarabi paki saatmiseks tuleb pöörduda Omniva postkontorisse, et vormistada pakikaart ja tollivorm ning pakk kohapeal kokku pakendada. Saadetise maksimaalne kaal ning mõõtmed peavad vastama maksipaki tingimustele ehk pakk tohib kaaluda kuni 30 kg ja vastama ettenähtud mõõtmetele. Saata tohib vaid humanitaarabiks mõeldud tooteid, mis on välja toodud Humanitaarabi postipaki saatmise tingimustes. Saata ei tohi kiiresti riknevaid toiduaineid, kergesti purunevaid asju, alkoholi, relvi ja muid eraisikule mittemõeldud tooteid. Humanitaarabi postipaki saatmise tingimuste ja vormistamise kohta saab infot Omniva kodulehelt ja postkontoritest üle Eesti. Lähima postkontori leiad siit lehelt. Ukrainas hetkel avatud postiasutuste kohta leiab info Omniva kodulehelt.  
 
 
 

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616