31.08
2023

Omniva müügitulu ja pakimahud kasvasid ka teises kvartalis

Omniva kontserni esimese poolaasta müügitulu kasvas 5 protsenti ja pakiteenuste tulu 11 protsenti. Omniva toimetas kohale kokku üle 15 miljoni paki, mida on 10 protsenti rohkem kui eelmise aasta samal perioodil.

Kontserni müügitulu oli esimesel poolaastal 63,3 miljonit eurot (2022: 60,2 miljonit eurot). Müügitulust 59 protsenti tuli Eestist, 15 protsenti Leedust, 10 protsenti Lätist ja 15 protsenti rahvusvahelisest transiidist. Universaalne postiteenus moodustas käibest 9 protsenti. Äritulud kokku olid 64,4 miljonit eurot (2022: 63,2 miljonit eurot), kasvades võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 2 protsenti. Kontsern teenis 1,0 miljonit eurot ärikasumit (2022: 0,7 miljonit eurot).

„Müügitulud kasvasid peamiselt tänu suurenenud pakimahtudele. Sõltumata tarbijakindluse vähenemisest, on e-kaubandus muutunud püsivaks osaks inimeste ostukäitumises ning lähtudes e-kaubanduse laiast valikust, jätkab ka kõikidel koduturgudel kasvu. Tänu väga heale pakiautomaatide võrgule ning kõrgele klientide rahuolule selles vallas oleme suutnud oma turupositsiooni parandada. Samas mõjutavad pidevalt vähenevad kirjateenuste mahud jätkuvalt Omniva üldist finantstulemust,“ nentis Omniva juhatuse esimees Mart Mägi.

„Suurenevad mahud näitavad, et vajadus pakkide kiireks ja kvaliteetseks kohale toimetamiseks on jätkuvalt tõusuteel. Balti riikide suurima pakiautomaatide võrgustikuna on meil vaieldamatu kasvupotentsiaal ja sellest on tingitud ka meie rekordilised investeeringud – seda nii Leedus piirkonna suurimasse ja kaasaegseimasse pakisorteerimisterminali kui ka Eesti logistikakeskuse laiendusse,“ ütles Mart Mägi.

Rahvusvaheliste ja kodumaiste pakkide kasvavate mahtude kiireks kohale toimetamiseks liikusime edasi suurinvesteeringute elluviimisega. Maikuus valisime Eestis logistikakeskuse laienduse projekteerijaks ASi Nord Projekt ning augusti alguses panime Leedus nurgakivi Kaunase pakisorteerimisterminali ehitusele. Kaunase terminali strateegilise asukohana polnud Leedu juhuslik valik. Asukoha juures mängib olulist rolli Lääne-Euroopa lähedus, kus on hetkel tohutu rahvusvaheliste tarnete voog ja märkimisväärse kasvupotentsiaaliga arenev turg. 

Olles jätkuvalt üks innovaatilisematest logistikaala ettevõtetest Baltikumis, alustasime Eestis ligi 40 uue pakiautomaadi paigaldamist. Ühtlasi vahetame välja mitukümmend vananenud pakiautomaati. Omandasime Parcelsea nutipostkastide võrgustiku ja pakume isiklikku pakiautomaadi/nutipostkasti teenust. Koostööd alustasime Paxster ASiga, testimaks keskkonnasõbralike elektriliste sõidukite sobivust postikandeks. Lätis, Jurmalas algas pakiautomaatidele päikesepaneelide paigaldamise pilootprojekt. Lisaks teeme koostööd tehnikaringluse ettevõttega GreenDice, et meie hästihoitud IT-seadmed jõuaksid heategevuslikus korras kasutamiseks uuele ringile.

Kliendile suunatud tegevustes alustasime aprillist juulini Eestis uue teenusena varahommikust lehekannet suuremates linnades. Uue teenuse sisse töötamisel esines häireid, kuid see toimib nüüd sujuvalt Viljandis, Pärnus ja Tartus. Viimasena alustasime varahommikust lehekannet Tallinnas, kus esineb veel üksikuid teenuse osutamise häireid. Need on tingitud erinevatest uue teenuse alustamise asjaoludest, sh korteriühistute võtmete kättesaamisest, uute postiringide kohandamisest vastavalt tellimuste arvule jne.

2023. aasta II kvartali konsolideeritud vahearuanne on avaldatud Omniva kodulehel.

Omniva (AS Eesti Post) on Eesti riigile kuuluv äriühing, mille põhitegevusala on logistikateenuste (paki- ja postiteenuste), digi- ja rahvusvahelise transiiditeenuste osutamine. SIA Omniva ja UAB Omniva LT põhitegevus on pakiautomaadi- ja kullerteenuse pakkumine vastavalt Läti ja Leedu turul. UAB Omniva LT Sorting on asutatud uue logistikakeskuse rajamiseks Kaunasesse. OÜ Omniva põhitegevuseks on pakiautomaatide tehnoloogiliste lahenduste arendamine. OÜ Finbite põhitegevuseks on infoäri teenuste osutamine (e-arved).

 

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616