19.05
2023

Omniva ja GreenDice parandavad tehnikaringlusega Võru valla haridus- ja kultuuriasutuste IT-võimalusi

Omniva ja tehnikaringlusega tegelev ettevõte GreenDice alustasid koostööd. Esimese ühise projekti raames jõuavad Omniva hästihoitud IT-seadmed Võru valla lasteaedadesse, raamatukogudesse, noortekeskustesse ja rahvamajadesse – kokku läheb uuele ringile 24 sülearvutit ja 29 lauaarvutikomplekti.

Omniva juhatuse liikme Kristi Undi sõnul on ettevõtte jaoks oluline ühest küljest aidata kaasa sellele, et IT-tehnilised võimalused jõuaksid võimalikult paljude Eesti inimesteni, ning teisalt oleks selgelt mõõdetav ettevõtte IT-seadmete tekitatav jalajälg ning tagatud võimalused selle vähendamiseks. „Koostöö GreenDice´iga aitab meid lähemale mõlemale eesmärgile: meie kvaliteetsed seadmed leiavad uue elu seal, kus neid tõesti vajatakse. Samuti annab see koostöö meile selge pildi erinevate seadmete keskkonnamõjust ning aitab seda vähendada,“ ütles Kristi Unt.

GreenDice´i tegevjuht Argo Alaniit märgib, et Võru valla asutuste IT-võimaluste parendamine on tema jaoks olulise tähendusega. “Olen ise Võrust pärit ja lapsepõlve veetsin Räpo külas, kus polnud internetiühendust. Kuna arvutimaailm paelus mind kõige enam, siis oma vaba aja veetsin avalikes internetipunktides või raamatukogudes, kus sain ühe tunni kaupa arvutit kasutada. Just arvuti on loonud mulle võimalused õppida ja areneda ning tegeleda ettevõtlusega. Seda enam tunnen, et just maapiirkondades on kvaliteetsete IT-võimaluste olemasolu märgilise tähendusega,” sõnab Alaniit.

Võru Vallavalitsuse IT-peaspetsialist Karl Kuningas mainib, et väikesed kohad vajavad lisatähelepanu. “Kuna maapiirkondades väheneb õpilaste arv, on üha keerulisem leida vajaminevaid vahendeid. Seda enam rõõmustame selle üle, et Orava kool-lasteaed sai Omniva ja GreenDice´i abil arvutiklassi 15. sülearvutiga. Raamatukogud on kogukonnakeskused, kust inimesed abi saavad. Paljudel ei ole kodus oma arvutit ja nad kasutavad avalikke internetipunkte oma maksete tegemiseks või uudiste lugemiseks. Kvaliteetsed ja kiired seadmed kutsuvad nii noori, kui ka vanemaid arvuteid rohkem kasutama,” ütles Kuningas.

Tehnikal on väga suur keskkonnamõju ja sellepärast on oluline teada, kuhu seadmed peale kasutust jõuavad. GreenDice on loonud tehnikaringi, kus saab jälgida ühe toote elukaart algusest lõpuni. Seadmed, mis enam väärtust ei loo, suunatakse materjalide ümbertöötlemisse.

Ettevõtete hästihoitud seadmed leiavad uued kasutajad läbi GreenDice´i kogukonna, millega saab liituda alates 5,9-st eurost kuus ja liitumine garanteerib heas seisukorras IT-tehnika seadme. Igal kogukonna liikmel on oluline roll liitunud ettevõtete IT-seadmete keskkonnamõju vähendamisel. Tänaseks on GreenDice´iga liitunud juba 230 ettevõtet Eestis.

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616