31.03
2023

Omniva alustab homsest lehekannet Viljandis

Omniva alustab homme, 1. aprillil lehtede ja perioodika varahommikust kannet Viljandi linnas. Järgnevatel kuudel alustatakse lehekannet ka Pärnus, Tartus ja Tallinnas.
 
„Kui seni oleme ajalehti ja perioodikat toimetanud kohale Viljandimaa valdades, siis nüüd lisandub ka varahommikune lehekanne Viljandi linnas ja selle ümbruses,“ ütles Omniva juhatuse liige Kristi Unt. „Ettevalmistused  on olnud põhjalikud ja kahtlemata on meile abiks senine postikande kogemus ning juba toimiv postivõrgustik. Viljandi linna 4000 lehe- ja perioodika tellija jaoks jääb üldjoontes kõik samaks ehk ajaleht tuuakse nagu varemgi varahommikul postkasti – nüüd siis Omniva kirjakandjate poolt.“
 
Esimestel päevadel toimub postiringide „sisse töötamine“ ja  Omniva kirjakandjad annavad endast parima, et toimetada kõik ajalehed kiirelt ja turvaliselt tellitud aadressile. „Meil on Viljandis pikaaegne posti kojukande kogemus ja aadressid üldjuhul tuttavad, aga hommikuse postiringi ülesehitus ja teekond on siiski uus ning ka töötajad, kes lehti hakkavad tooma, on enamuses uued inimesed uuel töökohal ja seetõttu läheb alguses natuke aega, et saada teenuse osutamine võimalikult sujuvaks,“ selgitas Omniva jaotuskeskuste lõuna piirkonna juht Jaanus Jõelaid.
 
Varahommikust kannet hakkavad Viljandis nii jalgsi kui autoga tegema 9 kirjakandjat, kelle seas on ka varem Express Postis töötanud inimesi. „Hindame väga nende kogemust ning teadmisi, mis aitavad uuel postiringil tööle asudes kiirelt sisse elada. Päris uued töötajad koolitame ise välja ja toetame esimestel päevadel postiringide läbimisel. Oluline on, et ajaleht jõuaks tellija postkasti hiljemalt kell 7.30,“ märkis Jõelaid.
 
Omniva klienditeenindus ootab Viljandi elanikelt tagasisidet ja tähelepanekuid teenuse kohta. „Meie soov on pakkuda parimat teenust ja seetõttu on eriti esimestel päevadel oluline, et saaksime kiirelt info kui juhtub, et leht ei ole jõudnud tellijani,“ rõhutas Jaanus Jõelaid.  „Selleks palume helistada klienditeeninduse telefonil 661 6616 või kirjutada emailil [email protected]. Toome esimesel võimalusel lehe ära samal päeval.“
 
Viljandi jaotuskeskus teenindab Viljandimaal kokku ligi 22 500 postkasti ja 60 kirjakasti. Kokku tehakse igapäevaselt 29 postiringi.  Haja-asustusega maapiirkondades viivad kirjakandjad posti kohale autodega, keskmise kanderingi pikkus on 140 km. Viljandi valdades jätkab Omniva tavapärast perioodika- ja postikannet päevasel ajal nagu ka varem ja kirjad ning muu post tuuakse kohale tavapäraselt.
 
„Pärnu, Tartu ja Tallinna varahommikuse lehekande alustamiseks järgmistel kuudel on ettevalmistused juba töös,“ lisas Kristi Unt. „Hetkel on meie fookuses uute töötajate värbamine ja nende välja koolitamine. Tegemist on suurte linnadega ja seetõttu saame pakkuda tööd paljudele huvilistele – ootame endast märku andma nii jala kui autoga sõitvaid kirjakandjaid.“
 
Samuti planeeritakse praegu  nende linnade erinevate piirkondade varahommikuste kanderingide korraldust ja kullerite liikumise teekondi. Tiheasustusega linnades on väga oluline ka paljude tänavate ja postiaadresside tundmine kanderingil, neis kiire orienteerumine ning turvaline liiklemine postiautodega. 
 
Omnival on üle Eesti 31 jaotuskeskust, kus valmistatakse ette piirkonna posti kanderingid. Kokku töötab üle Eesti ligi 800 postikullerit ja kirjakandjat, kes igapäevaselt viivad saadetisi kohale.
 
 

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616