16.05
2022

Ilmub margiplokk „Aastaajad“

Omniva annab sel neljapäeval, 19. mail välja neljast margist koosneva margiploki „Aastaajad“. Markidel kujutatakse aastaaegu sümboliseerivaid lilli.

Väjaande kujundaja on Triin Heimann ja trükiti trükikojas Vaba Maa. Margiplokkide trükiarv on 25 000 tükki ja nominaal on 4 x 0,90 eurot, ühte marki saab kasutada Eesti siseseks saatmiseks. Postmargiplokk ja esimese päeva ümbrik on müügil Omniva e-poes ja postkontorites üle Eesti. Esimese päeva tempel on kasutusel Tallinnas, Toompea postkontoris, Lossi plats 4.

Eestimaa looduse aastaringi kuulub neli väga eripalgelist aastaaega. Uue aastaaja saabumisest annavad märku kaunid lilled, mille õide puhkemist igal aastal ootame. Lumikelluke (Galanthus) on amarülliliste sugukonda kuuluv taimeperekond. Looduslik kasvuala on Euroopast Lääne-Aasiani, õitseb varakevadel ja sümboliseerib justkui puhast ja lootusrikast kevadet. Karikakar (A. arvensis) on korvõieliste sugukonda karikakra perekonda kuuluv taimeliik. Väga tihti aetakse valge karikakar segi härjasilmaga. Karikakar kasvab paljudest vartest koosneva põõsana, härjasilm aga tavaliselt üksiku taimena. Samuti on karikakral korvõisikud rohkem, sest nad on väiksemad. Aster (Aster L.) on astrilaadsete seltsi korvõieliste sugukonda kuuluv rohttaimede perekond. Nimi Aster pärineb vanakreeka sõnast ἀστήρ, mis tähendab tähte ja viitab õisiku kujule. Mõned astrid õitsevad kaua ja on sügiseti ühed viimastest õitsevatest lilledest. Lumimari (Symphoricarpos) on kuslapuuliste sugukonda kuuluv taimeperekond. Taim kasvab Eestis ilupõõsana aedades ja parkides. Valged silmailu pakkuvad marjad valmivad sügisel ja püsivad põõsal kaua veel pärast öökülmade saabumist.
 
2022. aastal annab Omniva välja mitukümmend postmarki jäädvustamaks olulisi teemasid, tähistamaks väärikaid sündmusi ja isikuid meie riigis ning ühiskonnas.
 
 

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616