Omniva uudised

30.01
2023

Viljandi uus jaotuskeskus avas uksed uues majas ja asukohas

Täna, 27. jaanuaril avas ametlikult uksed Omniva Viljandi jaotuskeskus, mis asub nüüd uues majas ja asukohas. Reinu põik 7 ehitatud uues hoones on avaramad ruumid ning kaasaegsed töötingimused, et igapäevaselt ette valmistada kogu maakonda teenindavate postikullerite saadetised ligi 22 500 postikasti jaoks.
 
Senised jaotuskeskuse ruumid jäid aastatega kitsaks ja nii toimuski kolimine uude majja nädala alguses, 23. jaanuaril. Sel päeval sai täpselt kümme aastat eelmisest kolimisest. Uus jaotuskeskus asub värskelt ehitatud moodsas tootmishoones Viljandi arenevas tööstuspiirkonnas, kus on keskuse jaoks pinda kokku 750m2.
 
„Uue põlvkonna postiteenus on üha rohkem automatiseeritud ja kanderingi ettevalmistamisel on iga lüli tegevusahelas oluline ning iga minut arvel. Vajasime kaasaegsemat töökeskkonda ja logistilistele tingimustele vastavat uut hoonet. Selles majas on ühendatud kõik vajalik, et pakkuda kiiret ja mugavat postiteenust kogu maakonna elanikele,“ ütles Omniva juhatuse esimees Mart Mägi.
 
Keskuses on spetsiaalselt kande ettevalmistamiseks mõeldud tööruumid ning olme- ja kontoripinnad. Tänapäevased kütte- ja jahutussüsteemid tagavad sobiliku ja kontrollitud sisekliima ning ruumide paigutus aitab vältida tuuletõmbuse teket. Hoonel on hea asukoht ja ligipääsetavus postiautodele. Kaubikute laadimiseks on paigaldatud suur estakaad (76m2) koos käärtõstuki ja laadimiskeelega, mis lihtsustab saadetiste laadimist autodele. Parkla on avar ja seal on piisavalt parkimiskohti kõikidele autodele. Hoones on elektrisüsteem, mis võimaldab rajada elektriautode laadimiseks vajaliku taristu, sest plaan on laiendada Omniva elektriautode arvu ja tuua need sõitma ka Viljandimaale. Uues hoones on ka ruumi, et laiendada veel sel aastal tegevust ja hakata klientidele kohapeal pakkuma suuremahuliste saadetiste kätte saamise võimalust. Nii saavad kohalikud soovi korral ühendada oma tavapärase liikumistee pakkidele järele tulemisega, aidates meil nii üheskoos ka keskkonda säästa. 
 
Keskuses töötab kokku ligi 50 inimest ja seal tehakse igapäevaselt ära eeltöö, et maakonda teenindavad postikullerid saaksid toimetada kanderingil saadetised kiirelt kohale. Kullerid toimetavad klientideni perioodikat, kirju, pakke ja reklaame. Ka osutavad nad personaalset postiteenust.
 
„Siia majja kolides investeerime oma töötajatesse, luues neile parimad töötingimused, et toetada meeldiva keskkonnaga igapäevatöö tegemist. Keskuses töötab mitukümmend inimest ja on väga oluline, et nende mitmekülgsed tööprotsessid toimiks sujuvalt ja kiirelt. Selleks on nüüd rohkem sobiva paigutusega tööruume ning kõik tänapäevased tehnilise lahendused, et muuta töökeskkond terviklikuks ja mugavaks,“ rõhutas Omniva juhatuse liige Kristi Unt.
 
Viljandi jaotuskeskus teenindab kokku ligi 22 500 postkasti ja 60 kirjakasti. Kokku tehakse igapäevaselt 29 postiringi. Haja-asustusega maapiirkondades viivad postikullerid posti kohale autodega, keskmise kanderingi pikkus on 140 km.
 
Jaotuskeskuse lõuna piirkonna juhi Jaanus Jõelaidi sõnul on postiteenuse osutamiseks oluline hea koostöö omavalitsuste ja kogukonnaga. „Kohtusime möödunud aastal kõigi Viljandimaa omavalitsuste esindajatega. Nende tagasiside ning sisukad ettepanekud aitasid meil ajakohastada piirkondade postiteenuseid. Plaanime ka sel aastal jätkata tihedat suhtlust ja koostööd – ikka selleks, et pakkuda parimat postiteenust Viljandimaa elanikele,“ lisas Jõelaid.   
 
Hoone ehitas kohalik ettevõte Stone House OÜ, kellega koostöö sujus hästi ja oli konstruktiivne. Planeerimine algas möödunud aasta alguses, ehitusprotsessiga hakati pihta kevadel ja hoone sai valmis just paanitud ajaks selle aasta alguseks.
 
 

Tagasi
PRESSIKONTAKT
 

E-post: [email protected]

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616