Omniva uudised

20.04
2023

Täna ilmub aasta linnu postmark

Täna, 20. aprillil annab Omniva koostöös Eesti Ornitoloogiaühinguga välja aasta linnu postmargi. Tänavune aasta lind on aul, kes on veelindudest kindlasti üks värvikaim ja eristub selgelt teistest Eestis paiknevatest arktilistest veelindudest.  
 
Postmargi kujundaja on Vladimir Taiger ja see trükiti trükikojas Vaba Maa. Margi trükiarv on 25 000 tükki ja selle nominaal on 90 senti. Esimese päeva ümbrik ja maksimumkaart on müügil Omniva e-poes ja postkontorites üle Eesti. Esimese päeva tempel on kasutusel Tallinnas, Toompea postkontoris, Lossi plats 4.
 
Aul on Läänemerel talvituv liik, kes veedab siin suurema aja oma aastaringist. Seetõttu on ta ka valitud Läänemere seisundit peegeldavaks indikaatorliigiks. Kogu maailmas on aulile pööratud väga suurt tähelepanu, kuna tema arvukus on hoogsalt vähenenud ning kahjuks ei ole sel suundumusel praegu näha lõppu. Aul on globaalselt ohustatud linnuliikide nimistus ja ühtlasi IUCN-i punase nimistu ohualdis liik. Auli kaitseks on juba aastaid tagasi koostatud rahvusvaheline auli kaitse tegevuskava, mis hõlmab Lääne-Siberi ja Põhja-Euroopa ning Gröönimaa ja Islandi asurkonna kaitset.
 
Eesti Ornitoloogiaühing on aasta lindu valinud alates 1995. aastast. Möödunud aastal kaunistas aasta linnu postmarki metskurvits.
 
2023. aastal annab Omniva välja mitukümmend postmarki tähistamaks väärikaid sündmusi ja isikuid meie riigis ning ühiskonnas. Alates aprillist 2023 on Omniva postmargid trükitud paberile, mis omab Forest Stewardship Councili (FSC) vastutustundliku metsanduse märgist. FSC märgis tõendab, et paberi tootmiseks kasutatud puit pärineb vastutustundlikult majandatud metsadest ja selle juures on jälgitud majanduslikke, keskkonnaalaseid ja sotsiaalseid aspekte.
 

Tagasi
PRESSIKONTAKT
 

E-post: [email protected]

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616