Omniva uudised

01.07
2022

Maksekeskuse müügitehing viidi lõpule

Täna viisid Omniva ja teised aktsionärid lõpule Maksekeskuse müügi uuele strateegilisele investorile Luminor pangale. Tehing sai heakskiidu Finantsinspektsioonilt ja Konkurentsiametilt. Lepingu allkirjastamisest ja kavatsusest andsid osapooled teada 1. veebruaril.

Maksekeskus asutati 2012.aastal eesmärgiga pakkuda e-kaupmeestele ning nende klientidele turvalisi ja mugavaid makselahendusi ning e-kaubandusega seotud teenuseid. Maksekeskuse kaudu vahendatakse makseid Eestis, Lätis, Leedus ning Soomes.
 
Omniva juhatuse esimehe Mart Mägi sõnul on Maksekeskuse meeskond teinud suurepärast tööd. „Usume, et uue strateegilise omanikuga saavad olema veelgi põnevamad väljakutsed. Täname Maksekeskuse meeskonda ja teisi aktsionäre ning soovime edu Luminori meeskonnale,“ sõnas Mägi.

„Omniva strateegia kohaselt ei ole Maksekeskuse jaoks osutatavad tegevused ettevõttele enam strateegiliselt olulised. Maksekeskuse teenused on täielikult vabaturu teenused ega ole riikliku tähtsusega,“ lisas Mägi. „Keskuse müügist saadava tuluga soovime parandada postiteenuse kättesaadavust renoveerides postiasutusi ja suurendades pakiautomaatide võrku maapiirkonnas ning suurendada automatiseeritust COVID-19 ajal oluliselt kasvanud pakiteenuste osutamisel.“
 
Luminori tegevjuhi Peter Boseki sõnul toetab tehing panga kasvustrateegiat ning suurendab tootevalikut ja klientide teenindamise võimalusi. „Maksekeskuse omandamine tugevdab Luminori positsiooni kiiresti kasvaval e-kaubanduse maksete turul. Samuti aitab see suurendada panga osakaalu Eesti väike- ja keskmise suurusega ettevõtete segmendis. Ootame koostööd Artiga ja Maksekeskuse meeskonnaga, et pakkuda meie suurele VKE võrgustikule uuenduslikke makselahendusi,“ lisas Bosek.
 
Omniva on Eesti riigile kuuluv rahvusvaheline kontsern, mis pakub pakiäri, postiäri, digitaalseid ja rahvusvahelise transiidiäri teenuseid. Omniva Gruppi kuuluvad emaettevõttena AS Eesti Post, tütarettevõtetena OÜ Finbite, Leedus asuvad UAB Omniva LT ja UAB Omniva LT Sorting ja Lätis asuv SIA Omniva.
 
 

Tagasi
PRESSIKONTAKT
 

E-post: [email protected]

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616