Omniva uudised

27.04
2023

Ajakirja Looming 100. aastapäevaks ilmub postmark

Omniva annab välja postmargi ajakirja Looming 100. aastapäevaks. 27. aprillil 2023 möödub sada aastat päevast, mil ilmus ajakirja esimene number.
 
Sada aastat järjepidevalt ilmunud ajakirjana on Looming ainulaadne nii Eestis kui ka meie lähinaabrite juures. Eesti rahvuskultuuris on Loomingul oluline sümboolne väärtus – teda on võrreldud  nii rahvuseepose kui ka laulupidudega.
 
Postmarki esitleb täna, 27. aprillil Omniva juhatuse liige Kristi Unt konverentsil „Loomingu sajand“ Eesti Teaduste Akadeemias. Üritus on kutsetega.
 
Postmargi kujundaja on Triin Heimann ja see trükiti trükikojas Vaba Maa. Margi trükiarv on 20 000 tükki ja selle nominaal on 1,30 eurot. Esimese päeva ümbrik ja maksimumkaart on müügil Omniva e-poes ja postkontorites üle Eesti. Esimese päeva tempel on kasutusel Tallinnas, Toompea postkontoris, Lossi plats 4.
 
Ajakirja asutamise otsustas Eesti Kirjanikkude Liit 1922. aastal. Esimene toimetaja oli Friedebert Tuglas, kes kujundas ajakirja üldilme, mis on püsinud praeguseni. Tegemist on riigi toetusel ilmuva nn parlamentaarse ajakirjaga, mis avaldab eesti uudiskirjandust, kirjanduskäsitlusi ja kriitikat laias ja tasakaalustatud valikus. Enne Teist maailmasõda ilmus väljaannet 10 numbrit aastas, 1941‒1944 oli sõja tõttu sunnitud ilmumispaus ja alates 1945. aastast ilmub ajakirja 12 numbrit aastas.
 
2023. aastal annab Omniva välja mitukümmend postmarki tähistamaks väärikaid sündmusi ja isikuid meie riigis ning ühiskonnas. Alates aprillist 2023 on Omniva postmargid trükitud paberile, mis omab Forest Stewardship Councili (FSC) vastutustundliku metsanduse märgist. FSC märgis tõendab, et paberi tootmiseks kasutatud puit pärineb vastutustundlikult majandatud metsadest ja selle juures on jälgitud majanduslikke, keskkonnaalaseid ja sotsiaalseid aspekte.
 
 

Tagasi
PRESSIKONTAKT
 

E-post: [email protected]

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616