Omniva uudised

29.11
2022

2022. aasta postmark on „Au Ukrainale!“

Postmargi emissioonikomisjon valis traditsiooniliselt aasta jooksul ilmunud postmarkide seast välja kõige tähelepanuväärsema, sel korral osutus aasta postmargiks „Au Ukrainale!“.
 
Omniva juhatuse esimees Mart Mägi rõhutas, et 2022. aastal ilmunud 26 postmargi väljaandest sai aasta margi valiku tegemisel määravaks nii selle väga eriline sõnum kui ka suurepärane kujundus.
 
„Postmargid on olulised sümbolid ja sõnumikandjad. Me elame murrangulisel ajal ning see postmark peegeldab neid pöördelisi sündmusi, andes väga selge ja olulise sõnumi. „Au Ukrainale!“ kannab rahusõnumit ja on sümboolne toetusavaldus Ukrainale võitluses iseseisvuse eest,“ ütles Mart Mägi. „See postmark anti välja erakorraliselt ja väga kiiresti paljude inimeste ühistööna vaid üks kuu pärast Venemaa kallaletungi Ukrainale, 24. märtsil.“
 
Aasta postmargil kujutatakse rahusõnumit sümboliseerivat rahutuvi Ukraina lipuvärvide taustal. Postmargil on ukraina keeles „Слава Україні!“, mis tähendab „Au Ukrainale!“ ning lisaks eesti keeles „Eesti toetab Ukrainat“. Postmargi kujundus valmis Omniva ja reklaamiagentuuri Utopia koostöös.
 
„Mark on osutunud erakordselt populaarseks! Tiraaž, mis on tavapärase margi omast pea kaks korda suurem ehk 50 000 – see on praktiliselt läbi müüdud,“ lisas Mägi.
 
Emissioonikomisjon on valinud aasta marki 1990. aastate algusest ja see kaunistab alati ka postmarkide aastakomplekti esikaant. Aasta postmark selgub hääletuse tulemusena suurima punktisumma alusel. Eelmise aastal valiti aasta margiks puidule trükitud postmark „Järvselja 100“, mis anti välja Eesti metsandushariduse ja -teaduse Järvselja õppe- ja katsemetskonna asutamise 100. aastapäevaks. 
 
Kuueliikmeline emissioonikomisjon ühendab endas filateelia ja erinevate valdkondade asjatundjaid. Koosseisu kuuluvad kunstiala ekspert Mariina Mälk, filatelist Tiit Pruuli, ajaloolane Jaak Juske, Omniva juhatuse esimees Mart Mägi, Omniva filateelia ja postmargi osakonna juhataja Marili Tammaru ning esimehena Tallinna Tehnikaülikooli emeriitprofessor, Eesti Filatelistide Liidu esimees Rein-Karl Loide.

Au Ukrainale
 
 

Tagasi
PRESSIKONTAKT
 

E-post: [email protected]

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616