15.10
2021

Tänavused jõulumargid kujutavad Eestimaa talvist loodust

Jõuludeni on jäänud veel mõned kuud, kuid täna ilmusid uued Eesti talvisest loodusest inspireeritud jõuulumargid. Omniva erakliendi segmendi juht Sandra Krusel soovitab jõulukaartide saatmiseks vajaliku aegsasti valmis varuda, et kaardisaatmise tipphooajal head soovid rahulikult posti panna.
 
Selle aasta uued jõulumargid on inspireeritud Eestimaa talvisest loodusest ning siinsetest loomadest ja lindudest. Eesti piires saadetavad jõulusoovid jõuavad kohale leevikese margiga ning piiriüleste pühadetervituste saatmiseks mõeldud marki kaunistab tänavu orav.  
 
„Kauni jõulumargi eesmärk on kutsuda inimesi üles oma lähedastele jõulukaarte ja kirju saatma,“ selgitas Krusel. “Kui viimaste aastate jõulumargid on olnud kas lõhnavad, erilisest materjalist või helkivad, siis sel aastal naaseb jõulumargi kujundus lihtsa ja traditsioonilise juurde.”
 
Siseriikliku tariifiga leevikese marki trükiti kokku 400 000 ning rahvusvaheliste kirjade ja kaartide jaoks mõeldud oravaga marki 150 000. Kõik jõulumargi tooted on kujundanud kunstnik Indrek Ilves ning need on trükitud trükikojas Vaba Maa.
 
Koos markidega ilmuvad 15. oktoobril ka esimese päeva ümbrik ning infokaart ja Toompea postkontoris on kasutusel esimese päeva tempel. Lisaks postkontoritele saab jõulukollektsiooni tooteid osta Omniva e-poest.
 
Eesti Post on erilisi jõulumarke välja andnud varemgi ning vaatamata üldiselt langevatele kirjamahtudele on jõulukaartide saatmine jätkuvalt populaarne. Kui Eesti esimene piparkoogilõhnaline jõulumark 2016. aastal ilmus, oli huvi ootamatult suur ja margid said kiirelt postkontorite lettidelt otsa. Sellele järgnenud jõulumargi on iga aasta osutunud äärmiselt populaarseks.
 
,,Pühade ajal soovivad füüsilist kirja või kaarti saata ka need, kes pole muidu seda juba aastaid teinud. Seega soovitame soetada jõulumargid aegsasti, et kõik pühadesoovid kenasti sõprade ja lähedasteni jõuaks,’’ ütles Krusel. 
 

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616