12.08
2021

Täna ilmub margikonkursi „Head Eesti asjad’’ raames valminud külakiige postmark

12. augustil ilmub margikonkursi „Head Eesti asjad’’ raames valminud külakiige postmark. Postmargi esimese päeva tempel on ilmumispäeval kasutusel Toompea postkontoris.
 
Külakiigele pühendatud mark maksab 0,90 eurot, mis vastab riigisisese lihtkirja tariifile. Postmarki trükitakse  AS Vaba Maa trükikojas kokku 30 000 tk. Traditsiooniliselt ilmub koos margiga ka esimese päeva ümbrik (FDC) ning info kaart, mis kõik on saadaval Omniva e-poes. Margiväljaande on kujundanud kunstnik Indrek Ilves. Esimese päeva tempel on ilmumispäeval kasutusel Toompea postkontoris.
 
Konkursi „Head Eesti asjad’’ käigus esitasid sajad eesti inimesed oma nägemuse headest Eesti asjadest, mis vääriksid oma kohta margil. Nende ettepanekute seast valiti rahvahääletuse käigus välja just külakiige motiiv.
 
Külakiik sümboliseerib inimeste kohtumispaika ja tähtsaid sündmusi kogukonnas – lisaks pikale ajaloole pakuvad külakiiged inimestele rõõmu ka tänapäevastel väliüritusel. Sellised seosed ja generatsioonide ülesed ühised kogemused annavad margile rahvuslikult piduliku ja lõbusa meeleolu, mille tulemusena sobib mark ideaalselt nii õnnitluskaartidele kui ka reisikirjadele.

Telli külakiige mark Omniva e-poest!

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616