11.07
2018

Tallinnas avatakse Baltimaade ajaloo suurim marginäitus

Tallinnas avatakse reedel Balti riikide ajaloo suurim marginäitus, kus lisaks Eesti filatelistide väljapanekutele on esindatud kogud veel 18 riigist kokku ligi 600 stendil.

"Näitusel saab näha väga häid Eesti postiajaloo kogusid, Valgevene postiajalugu kui ka eksootilise Malaisia Selangori sultanaadi margiklassikat, Tšehhi ja Seitšellide kogusid, Tsaari-Venemaa margirariteete, 2009. aastal Pekingis kuldmedali pälvinud ja pärast seda täiendatud Venemaa postiajaloo kogu, Otepää margikogu, Leedu esimesi marke, Eesti raudteeposti, Tallinna templiga kirju alates 17. sajandist, Baltikumist küüditatud inimeste kirju, Eesti õhuposti ja Eesti skautluse ajalugu, kui märkida vaid mõnda kogu," teatas Rahvusvahelise Eesti Filatelistide Seltsi "Estonia" (REFS) esimees Peeter Sgirka.

Kogujad võistlevad medalite pärast, mida määrab rahvusvaheline žürii vastavalt kogule antud punktidele.

Näitus EstEx 2018 on pühendatud Eesti Vabariigi ja Eesti esimese postmargi sajandale sünnipäevale. Ühtlasi on tegemist filatelistide seltsi REFS "Estonia" korraldatud 35. näitusega.

EstEx 2018 näitusel on erikalendertempel, millega saab kirju tembeldada. Kohapeal saab osta rahvusvahelise filateelianäituse EstEx 2018 puhul välja lastud tervikasja. Omniva laseb näituse avapäeval välja Eesti postmark 100 margi, voldiku ja esimene päeva ümbriku. Lisaks Omnivale on kohapeal esindatud veel eritemplitega ka Saksa Post, Austria Post ja Fääri saared. Samuti on oma müügiboksidega kolmel päeval väljas oksjonimajad kui ka margiärid Eestist ja välismaalt. Samuti on vaatamiseks Eesti aladel käibel olud haruldaseimad mündid.

Näitus avatakse reedel kell 11 Eesti Näituste paviljonis B1 ning see jääb avatuks pühapäeval kella kaheni. Näitus on kõigile huvilistele vaatamiseks tasuta. Üritust võib külastada kogu perega, kuna lastele ja noortele avatakse töötuba, kus saab koostada oma margikavandeid, kokku panna margipuslesid ja koostada oma esimene margialbum.


 

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616