06.10
2020

Omniva valiti Baltikumis kiireimini tõusvaks brändiks

Äsja avaldatud BRAND CAPITALi Baltikumi enim armastatud brändide uuringus hinnati Omniva Baltikumi kiireimini kasvavaks kaubamärgiks ning kolme hinnatuima brändi hulka.

Enim armastatud brände mõõdeti koondhinde alusel, mis koosneb hinnangust kaubamärgi kvaliteedile, unikaalsusele, kasulikkusele ning vastutustundlikkusele. Lausa 15,4% vastanute hulgast kuulus Omniva vastaja lemmikbrändide hulka ning selgeks eelistuseks teenuse kasutamisel. Oma tegevusvaldkonnas näitas Omniva eeskuju pälvides kaks korda kõrgema hinnangu kui postivaldkonna keskmine (7,4%).
 
„Omniva on Lätis ja Leedus kõige tuntum Eesti päritolu kaubamärk ja me oleme selle üles ehitanud vaid 8 aastaga. Ka Eesti inimeste lemmikbrändide hulgas oleme aastaga tõusnud 10 koha võrra ja see on kõige suurem tunnustus meie tööle," ütles Omniva juhatuse liige ja pakiäri juht Andre Veskimeister.

„On näha, et Baltikumi inimestele meeldib üha enam osta e-poodidest ning oma kaupa õues asuvatest pakiautomaatidest kontaktivabalt kätte saada. Seda kinnitavad ka meie pakimahud, mis on viimase aastaga kahekordistunud,” lisas Veskimeister.

Kokku hinnati uuringu käigus üle 500 kaubamärgi ning Baltikumi üldarvestuses pälvis Omniva 3. koha konkureerides esikolmikus Swedbanki ja Maximaga. Möödunud aastaga võrreldes parandas Omniva oma positsiooni Baltikumis seitsme koha võrra. Eesti kaubamärkide hulgas tõusti kümne koha ning Lätis kolme koha võrra. Leedu Omniva kohta varasemad andmed puuduvad.

Enim armastatud kaubamärke on Baltikumis valitud 2012. aastast ning Lätis alates 2004. aastast. Hinnatuimate brändide leidmiseks küsitakse inimestelt kui tõenäoliselt kasutaksid nad nimetatud kaubamärki uuesti. Brändi armastajateks loetakse neid, kes kasutaks kaubamärki kindlasti uuesti ning määratlesid selle ka oma lemmikbrändide hulka.
 
Edetabeli aluseks on 2020 juulis ja augustis RAIT Custom Research Balticu poolt läbiviidud uuring, kus uuriti 2800 Baltikumis elava 15-74 aastase inimese brändieelistusi. Küsitlused viidi läbi interneti vahendusel.

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616