24.03
2022

Omniva: Ukrainasse saab nüüd saata humanitaarabi tasuta postipakiga

Omniva koostöös Ukraina Postiga pakub uue teenusena eraisikutele võimalust saata Ukrainasse humanitaarabi tasuta postipakiga.
 
„Eesti inimesed soovivad aidata oma tuttavaid, sõpru ja sugulasi Ukrainas ning saata neile abi, näiteks rohtusid, toiduaineid, riideid või esmatarbeasju. Pakume eraisikutele võimalust saata tasuta humanitaarabi postipakk Ukrainasse konkreetsele adressaadile,“ ütles Omniva rahvusvahelise paki- ja kirjateenuse juht Marita Mägi.
 
Saatmiseks tuleb pöörduda Omniva postkontorisse, et vormistada pakikaart ja tollivorm. Saadetise maksimaalne kaal ning mõõtmed peavad vastama maksipaki tingimustele ehk pakk tohib kaaluda kuni 30 kg ja vastama ette nähtud mõõtmetele. Saata ei tohi kiiresti riknevaid toiduaineid, kergesti purunevaid asju, alkoholi ja relvi.
 
Omniva toimetab postipakid Ukraina-Poola piirile ja sealt tuleb Ukraina Post saadetistele järgi ning toimetab Ukrainas avatud postiasutustesse. „Ukraina Post töötab sõja tingimustes võimaluste piires  ja saadetud paki saab adressaat kätte neist kohalikest  postkontoritest, mis on avatud ja töötavad,“ lisas Marita Mägi. Täpse info, missugused postiasutused on Ukrainas hetkel avatud leiab Omniva kodulehelt.
 
Humanitaarabi postipakkide saatmise tingimuste ja vormistamise kohta saab infot Omniva kodulehelt ja postkontoritest üle Eesti. Lähima postkontori leiad siit lehelt
 

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616