23.07
2020

Omniva tarnib Horvaatia Postile pakiautomaatide tarkvara ja hakkab võrgu arendamist nõustama

Horvaatia Post võtab kasutusele Omniva poolt arendatud pakiautomaatide tarkvara. Ühtlasi alustatakse strateegilist koostööd, mille käigus nõustab Omniva Horvaatias pakiautomaadivõrgustiku loomist.

„Tehingu sündimisel omas märkimisväärset rolli Omniva pea kümne aastane kogemus pakiautomaatide võrgu edukal arendamisel Balti riikides ja strateegilised sidemed maailma suurima tootja Hive-box’iga,“ ütles Omniva juht Ansi Arumeel. „Meie strateegia on traditsioonilise postiteenuse pakkumise kõrval olla üha rohkem tehnoloogiaettevõte ja kasvatada eksporti välisturgudele.“

„Vabaturuteenuste pakkumine ja ekspordi arendamine on Omnivale oluline, et tagada ettevõtte jätkusuutlikus postiettevõtete jaoks keerulisel ajal, mil universaalsete postiteenuste tarbimine ühiskonnas väheneb, ent kohustused ja kulutused pole samavõrra vähenenud,“ lisas Arumeel.

Horvaatiasse rajatakse 2021. aasta lõpuks võrgustik 300 pakiautomaatiga. Pakiautomaadid tarnib maailma suurim pakiautomaatide tootja Hive-box, kes ka Omnivale uue põlvkonna pakiautomaate valmistab. Automaatides hakkab tööle Omniva arendatud tarkvara.

„Pakiautomaatide võrgu arendamine on meie Post2022 strateegia osa. Viimaste aastate e-kaubanduse tormilist kasvu ei saa tähelepanuta jätta ning pakiautomaatide võrgu arendamine on üks parimaid viise, kuidas reageerida oma klientidele uuendatud ootustele teenuse kiiruse ja kättesaadavuse osas. Omniva on kogenud partner, kes on näidanud selles silmapaistvaid tulemusi - nad tarnivad sel viisil 90% pakkidest. Seetõttu alustame ka nendega koostööd sarnase tendentsi loomiseks Horvaatias, " ütles Horvaatia Posti avalike suhete juht Krešimir Domjančić.

Omniva on Eesti riigile kuuluv postiettevõte, millel on kolmes Balti riigis ühe 800 pakiautomaadi, millest 250 asub Eestis. Omniva pakiautomaatide võrgustiku rajamist alustati 2011. aastal, tänaseks on see ülekaalukalt Balti riikide kõige suurem ja kasutatavam.

2015. aastal asutatud Hiina ettevõte Hive-box Technology Company on maailma suurim pakiautomaatide tootja, mille turuväärtus on 1,4 miljardit USA dollarit. Ettevõttel on Hiinas üle 270 000 pakiautomaadi. 

Hrvatska pošta on Horvaatia riigile kuuluv postiettevõte, mis asutati 1999. aastal.

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616