10.11
2022

Omniva paigaldas 1000. pakiautomaadi

Omniva 1000. pakiautomaat Balti riikides avati eile Vilniuses. Uus pakiautomaat on osa ettevõtte võrgustiku laienemisest ja uuendamisest, millega vahetatakse välja ning paigaldatakse lähikuudel kokku ligi 270 pakiautomaati.
 
Esimene Omniva pakiautomaat paigaldati 2010. aastal Eestisse. Ettevõtte juhatuse esimees Mart Mägi märgib, et 1000. pakiautomaadini jõudmine on oluline verstapost Balti riikide võrgustiku välja kujundamisel.
 
"Alates esimese pakiautomaadi paigaldamisest on neid 12 tegevusaastat iseloomustanud nii väljakutsed kui ka intensiivne areng kõigis Balti riikides. Sümboolne on see, et meie esimene pakiautomaat paigaldati Eestisse, 500. Lätisse ja 1000. Leetu. See näitab ka, et kasvame ja laieneme kõigil kolmel turul üheaegselt,“ ütles Mägi. „Pakiautomaatide võrgu laiendamine on ka edaspidi üks meie peamisi prioriteete. Võrgustiku strateegilisel rajamisel on fookuses, et iga uus pakiautomaat paigutataks asukohta, mis on veelgi mugavam ja ligipääsetavam meie klientidele.“
 
Mart Mägi sõnul tähistab 1000. pakiautomaat sümboolselt ka säästlikumat pakkide kätte toimetamist. "Ühest küljest oleme seadnud endale ambitsioonika eesmärgi, mille poole püüdleme – soovime muuta pakkide vastuvõtmise ja saatmise protsessi tarbijatele võimalikult lihtsaks. Teisalt keskendume üha enam jätkusuutlikkusele. Investeeringud pakiautomaatidesse aitavad kaasa ka keskkonna säästmisele, sest võrreldes koju veoga võimaldab tõhus pakiautomaatide võrk toimetada kohale sama palju pakke kümneid kordi väiksema CO2 emissiooniga,“ selgitas Mägi.
 
Omniva Eesti juhatuse liikme Kristi Undi sõnul laieneb praegu ka Eesti pakiautomaatide võrgustik jõudsalt. Eestis on 312 pakiautomaati ja see arv kasvab lähiajal veelgi. „Sel ja järgmisel aastal on kavas uuendada ning välja vahetada 115 pakiautomaati. Sel aastal paigaldame veel vähemalt 15 pakiautomaati uude asukohta ja laiendame kümnes piirkonnas. Lisaks vahetame välja 40 vananenud pakiautomaati uuemate vastu. Me teeme tihedat koostööd omavalitsustega üle Eesti, et kaua oodatud pakiautomaadid jõuaksid ka väiksematesse asulatesse, kus kaubandusvõrk on väike ja toodete valik piiratud. Tihti on Omniva pakiautomaat sellistes kohtades ainuke omataoline. Nii saavad kohalikud elanikud tellida vajaliku saadetise kodu lähedale või selle sealt teele saata. Just eelmisel nädalal sai uue pakiautomaadi näiteks Peetri alevik Järva vallas ja Uhtna alevik Rakvere vallas,“ lisas Kristi Unt.
 
Sel aastal investeeris ettevõte Baltikumi võrgu laiendamisse 7,5  miljonit eurot.
 
 

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616