01.02
2022

Omniva müüb Maksekeskuse

Omniva, Inbank ja väikeaktsionärid otsustasid müüa Maksekeskuse uuele strateegilisele investorile, kelleks on Luminor pank. Tehing vajab jõustumiseks Finantsinspektsiooni ja Konkurentsiameti heakskiitu. 

Maksekeskus asutati 2012.aastal eesmärgiga pakkuda e-kaupmeestele ning nende klientidele turvalisi ja mugavaid makselahendusi ning e-kaubandusega seotud teenuseid. Maksekeskuse kaudu vahendatakse makseid Eestis, Lätis, Leedus ning Soomes.

Omniva juhatuse esimees Mart Mägi sõnul on kogu Maksekeskuse meeskond teinud erakorralist tööd tugevdamaks e-kaubandust. „Just e-kaubanduse kiire arengu aegadel näeme organisatsiooni jaoks suurepärast arenguperspektiivi uue aktsionäri saamisel. Omniva strateegia kohaselt ei ole Maksekeskuse jaoks osutatavad tegevused ettevõttele enam strateegiliselt olulised. Maksekeskuse teenused on täielikult vabaturu teenused ega ole riikliku tähtsusega. Maksekeskuse müügist saadava tuluga soovime parandada postiteenuse kättesaadavust renoveerides postiasutusi ja suurendades pakiautomaatide võrku maapiirkonnas ning suurendada automatiseeritust COVID-19 ajal oluliselt kasvanud pakiteenuste osutamisel“, rääkis Mägi.
 
Luminori tegevjuhi Peter Boseki sõnul on tehing märgilise tähendusega, kuna tegemist on panga esimese omandamisega. „Maksekeskuse ostmine toetab meie strateegilisi eesmärke, milleks on edasine kasv ja kliendikesksemaks muutumine. Baltimaad on üks dünaamilisemaid e-kaubanduse turge Euroopas ning tehingu järgselt on meil võimalik sellest kiirelt kasvavast ja arenevast valdkonnast rohkem osa saada. Luminoril on ülebaltiline haare ning see toetab Maksekeskuse laienemist Lätis ja Leedus. Samuti aitab see suurendada panga osakaalu Eesti väike- ja keskmiste ettevõtete segmendis,“ lisas Bosek.
 
Omniva on Eestist juhitud rahvusvaheline logistikaettevõte, mis kuulub Eesti riigile. Omniva kontserni kuuluvad emaettevõttena AS Eesti Post ning tütarettevõtetena Eestis Maksekeskus AS, Finbite OÜ, Leedus Omniva LT UAB ja Lätis Omniva SIA. Samuti kuulub kontserni sidusettevõte Post11 OÜ.
Omniva visioon on olla aastaks 2026 eelistatuim logistikapartner, pakkudes kliendikeskset teenust pühendunult ja vastutustundlikult. 
 

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616