03.06
2021

Omniva avas Kaunases uue piiriülese logistika sorteerimiskeskuse

2. juunil avas Omniva Kaunases rahvusvaheliste saadetiste sorteerimiskeskuse. Keskuses hakatakse sorteerima rahvusvahelisi e-kaubandussaadetisi, mis tulevad peamiselt Hiinast ja liiguvad edasi teistesse riikidesse üle maailma.
 
Omniva rahvusvahelist transiiti juhitakse viies tähtsas keskuses: Tallinnas, Londonis, Amsterdamis, Hachenburgis ja nüüd ka Kaunases. Rahvusvahelise transiidi ja e-kaubanduse klientide kontaktkeskus asub Bangladeshis. 
 
„Uues sorteerimiskeskuses sorditakse enam kui kümme miljonit saadetist aastas,“ ütles Omniva rahvusvahelise äri juht Sven Kukemelk. „Oleme selle keskuse jaoks arendanud logistika tarkvara, mida on kohandatud rahvusvahelise transiidi sortimisvajadustega.“
 
Uus sorteerimiskeskus asub Kaunase lennujaama suletud tollialas. Keskus töötab 6500 m² suurusel pinnal ja sellega luuakse Leetu 55 uut töökohta.
 
Samal ajal jätkab Omniva rahvusvaheliste saadetiste sortimist ka Tallinnas. „Baltikum on Omniva koduturg, seega on Kaunases ja Tallinnas samal ajal töötamine tõhus. Tallinn jääb uue keskuse kõrval kindlasti tähtsaks sõlmpunktiks,“ lisas Kukemelk.
 
Kaunase keskus arendati koostöös logistikateenuste pakkujaga Hoptrans Logistics. „Oleme tänulikud, et selline turuosaline nagu Omniva hindas meie pikaajalist kogemust Kaunase lennujaamaga ja valis meid usaldusväärseks partneriks, kellega arendada kogu Baltikumi jaoks tähendusrikast projekti,“ ütles Hoptrans Logisticsi tegevjuht Rimvydas Melkūnas.
 
Hoptrans on kiiresti arenev rahvusvahelise transpordi ja logistikateenuste pakkuja. Äriühingu peamine tegevusala on autovedu, kuid Hoptrans pakub ka mitmekülgseid logistikalahendusi, ühendades erinevad kaubaveoviisid, ja korraldab projekte e-kaubandusettevõtetele.
 
 
Omniva kontserni moodustavad emaettevõtja AS Eesti Post ja sellega seotud äriühingud. AS Eesti Posti peamine tegevusala on posti- ja logistikateenuste pakkumine. SIA Omniva ja UAB Omniva LT peamised tegevusalad on pakiautomaadi- ja kullerteenuste pakkumine Läti ja Leedu turul. AS Maksekeskus pakub Baltikumis e-kaubandusega tegelevatele äriühingutele makselahendusi, Finbite OÜ pakub Baltikumis e-arvete ja finantstehnoloogiaga seotud lahendusi ning Post11 pakub siduskauplejatele rahvusvahelisi logistikalahendusi kaupade ülemaailmseks tarneks.
 
Kontsernis töötab 2300 inimest üle Baltikumi ja 2020. aasta käive oli 135,6 miljonit eurot.







 

Kristi Unt and Vytas Volkevičius
Kristi Unt and Vytas Volkevičius

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616