22.09
2016

Omniva arvekeskus viib kuluaruanded nutitelefoni

Omniva toob peatselt turule uue lahenduse, kus ettevõttele esitavaid kuluaruandeid ja lähetuskulusid saab vormistada nutitelefonis.
 
Kuluaruannete esitamiseks piisab ostutšeki või sõidupileti pildistamisest, kuluaruande jaoks vajalike väljade täitmisest ning kinnitusringile saatmisest. Kõike seda saab teha nutitelefoni äpis, mis on saadaval nii Androidile kui ka iOSile.
 
“Kuna kuluaruandeid tehakse pea kõikides ettevõtetes, siis vajadus ka selle töölõigu digitaliseerimiseks ja automatiseerimiseks on ilmne,” märkis Omniva infoäri valdkonna juht Sander Aasna.
 
Kuluaruannete nutitelefonis esitamine on paberivaba ja ajasäästlik. Aasna sõnul on digitaalset kuluaruannet täita väga lihtne, sest täidetavaid välju on minimaalselt ning kogu protsess on automaatselt juhendatud. “Süsteem on välja töötatud nii, et selle täitmisega saab iga inimene hakkama ning raamatupidamisteadmisi või erialaterminite tundmist pole selle kasutamisel vaja,” selgitas Aasna.
 
Testkliendid on mõõtnud, et kui paberkuluaruande täitmine, vajalike tšekkide lisamine ja dokumendi kinnitusringi korraldamine võtab  aega 29 minutit, siis nutikas e-kuluaruanne ainult 5 minutit.
 
“Ettevõtte raamatupidamise seisukohalt on eriti oluline muidugi see, et dokumendid on ka lihtsasti taasesitatavad ja automaatselt arhiveeritud vastavalt seadusele,” märkis Aasna. Samuti pole vaja muret tunda sellepärast, et kuludokumendilt aja jooksul info kaob nagu pabertsekkide puhul tihtipeale juhtub.
 
Kuluaruannete lahendust hakkab toetama ka e-kviitungi portaal, kuhu automaatselt salvestatakse süsteemiga liitunud kauplejate ostutšekid, mida omakorda saab vaid hiireklõpsuga lisada kuluaruandele.
 
Teenuse esmaesitlus toimub sel nädalal Pärnus raamatupidajate konverentsil. Turule jõuab teenus veel sel sügisel.
 
Omniva Arvekeskus on lahendus arvete mugavalt saatmiseks, vastuvõtmiseks, menetlemiseks ja säilitamiseks. See võimaldab hallata ühes kohas erinevatest kanalitest saabuvaid ja väljasaadetavaid arveid – nii e-arveid, PDF-arveid kui paberarveid. Arvekeskus võimaldab muuta kogu ettevõtte ostu- ja müügiarvete menetlusprotsessi paberivabaks.
 

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616