05.04
2023

Omniva alustas pakiautomaatidele päikesepaneelide paigaldamise pilootprojekti

Omniva alustas pakiautomaatidele päikesepaneelide paigaldamise pilootprojekti, varustades päikesepaneelidega oma esimese pakiautomaadi Baltikumis, Jurmalas. Pärast tulemuslikku testimist on plaanis paigaldada päikesepaneelid Lätis juba 100 pakiautomaadile ning laiendada seejärel projekti Eestisse ja Leetu. 
 
Hinnanguliselt toodavad päikesepaneelid pakiautomaadi töötamiseks vajalikust energiast ligi 90% ja päikesepaistelisematel kuudel kasvaks tootlikkus rohkem kui 150%ni.
 
"Omniva strateegia näeb ette oma tegevustes ja teenustes järkjärgulist üleminekut uutele säästvatele tehnoloogiatele ning taastuvenergiale. Päikeseenergia kasutamine aitab meil pikemas vaates vähendada nii kulusid kui ettevõtte keskkonna jalajälge,“ ütles Omniva juhatuse esimees Mart Mägi. „Turule tuleb üha enam uusi tehnoloogiaid, mille tööpõhimõtted vastavad nii suurematele jätkusuutlikkuse nõuetele kui ka tootjate ja teenusepakkujate ootustele/vajadustele tehnoloogia efektiivsuses ja jõudluses.“
 
Omniva Eesti logistikakeskusel on juba aastast 2018 päikesepaneelid, mis tagavad 40–50% vajaminevast elektrienergiast. Keskuse katusele on paigaldatud kokku 1667 monokristallidega paneeli, mis võtab enda alla ligi pooleteise jalgpalliväljaku suuruse ala (10 000 m²). Hiljuti välja kuulutatud hankega on soov keskuse tulevasele laiendusele paigaldada samuti keskkonnasõbalik energialahendus. Omniva Läti kontor ja terminal paiknevad täna juba ühes riigi energiatõhusamatest hoonetest, millel on A+++ klassi energiatõhusus. Lisaks plaanib Omniva rajada Leetu Kaunasesse uue moodsaima pakisorteerimisterminali, millele samuti soovitakse loodussõbralikku energialahendust päikesepaneelide näol.
 
2022. aasta oktoobris liitus Omniva rahvusvahelise postiorganisatsiooni kestlikkuse programmiga International Post Corporation Sustainability Measurement and Management System (IPC SMMS), et liikuda ettevõtte tegevusest tingitud süsiniku jalajälje vähendamise suunas. 
 

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616