17.07
2018

Milline tänavune postmark valiti kauneimaks?

Nädalavahetusel Tallinnas toimunud Balti riikide ajaloo suurimal marginäitusel EstEx2018 valisid külalised 2018.aastal välja antud markide seast ilusaima postmargi. Ülekaaluka võidu sai tänavuse aasta linnu metsise kujutisega postmark, mille hindas kauneimaks 47% näituse külastajatest. 

Samuti hindasid külastajad kõrgelt Eesti Vabariigi 100.aastapäevaks välja antud hõbemarki ja Eesti postmargi 100.sünnipäevaks välja antud postmarki, millel on taaskujutatud kunagine Eesti Vabariigi kõige esimene postmark.  Mõlemad juubelimargid on kujundanud tunnustatud margikunstnik Indrek Ilves. Rohkelt hääli said ka koera aasta postmark (kujundaja Triin Heimann) ning kiiruisutajat kujutav PyeongChangi XXIII Taliolümpiamängude olümpiamark (kujundaja Indrek Ilves).

Võidumargi kujundas Vladimir Taiger ning tänavu 29.märtsil 40 000 tiraažis ilmunud mark on e-poes juba läbi müüdud, kuid saadaval on veel margiga seotud esimese päeva ümbrik ja maksimumkaart. Samuti on metsisemargi viimaseid eksemplare veel müügil osades postkontorites. Teisi postmarke saavad huvilised soetada Omniva e-poest ja postkontoritest.

Näitus EstEx 2018 oli pühendatud Eesti Vabariigi ja Eesti esimese postmargi sajandale sünnipäevale. Ühtlasi on tegemist filatelistide seltsi REFS "Estonia" korraldatud 35. näitusega.

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616