19.02
2020

Ilmus Jaan Krossi 100. sünniaastapäevale pühendatud postmark

Jaan Krossi (1920–2007) postmargi ilmumisega tähistame 100 aasta möödumist eesti kirjanduse suurkuju sünnist. Koos margiga ilmub ka esimese päeva ümbrik ning Tallinnas Toompea postkontoris on kasutusel ka esimese päeva eritempel.

Väljande kujundajaks on Ülle Märks ja Jüri Kass ning margi tiraaž on 25 000. Postmargi nominaaliks on 0,65€, mis vastab Eesti siseriikliku kirja tariifile. Väljaanne on trükitud trükikojas Vaba Maa. 

Jaan Krossi vabavärsiline luule kehastab 1960. aastate luuleuuendust ja jõulise poeetilise hingamise tulekut eesti kirjandusse. Tema meisterlikud ja erudeeritud ajaloolised romaanid, nagu „Kolme katku vahel“, „Keisri hull“ või „Paigallend“, avardavad Eesti ja eestlaste ajalugu,  väärtustavad meie rahvuslikku minapilti ning kannavad endas inimsuse ja vabaduse sõnumit. Krossi loomingut iseloomustab  taidurlik ja dramaatiline kujundikeel, mille abil tuuakse lugejani suuri eetilisi konflikte, poliitilisi sõnumeid ja idealistlikke unistusi. Jaan Kross on olnud Nobeli kirjandusauhinna kandidaatide seas. Ta on üks kõige tõlgitumaid ja tuntumaid eesti kirjanikke välismaal.

Jaan Kross 100 postmarki ning esimese päeva ümbrikut saab tellida ka Omniva e-poest.

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616