12.02
2021

Hiina uue aasta puhul ilmub Härja aasta postmark

12. veebruaril ilmub Härja aasta postmark. Värske postmark on osa Hiina uuele aastale pühendatud markide sarjast ning sobib ideaalselt rahvusvaheliste kirjade margistamiseks.
 
Härja aasta postmark on Hiina uuele aastale pühendatud markide sarjas üheteistkümnes. Margi on kujundanud Triin Heimann ning see trükiti trükikojas Vaba Maa. Härja aasta margi trükiarv on 20 000 tükki ning selle nominaal on 1,90€ ehk rahvusvahelise lihtkirja tariif.
 
Lisaks postmargile ilmub traditsiooniliselt ka esimese päeva ümbrik (FDC), ja infokaart, mis on kõik müügil Omniva e-poes. COVID-19 leviku tõttu ei ole postkontoris kasutusel esimese päeva templit.
 
Alates 2011. aastast ilmub Hiina uuele aastale pühendatud postmarkide sari. Käesolev on sarja üheteistkümnes mark mis on pühendatud 12.veebruaril algavale härja aastale. Hiina astroloogias on kaksteist loomamärki ja härg on neist teine. Ühe legendi kohaselt korraldas müstiline Nefriitkeiser 12 looma vahel võidujooksu Taevaliku Mere ühest otsast teise. Härg liikus kindlalt esimesena finiši poole aga härja seljas ratsutanud kaval rott hüppas enne finišijoont härja seljast ning härg jäi teiseks. Hiina kultuuris sümboliseerib härg töökust, visadust ja ausust.  

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616