08.04
2021

Eesti Posti juhatuse esimeheks saab Mart Mägi

AS-i Eesti Post nõukogu määras uueks juhatuse esimeheks Mart Mägi, kes asub tööle 10. mail 2021. Juhatuse esimehe leping sõlmitakse viieks aastaks.
 
Mart Mägil on pikaajaline juhtimiskogemus, ta on töötanud nii äri- kui avalikus sektoris ning juhtimiskonsultandina.
 
Eesti Posti nõukogu esimehe Helo Meigase sõnul saigi valikul määravaks Mart Mägi pikaajaline ja mitmekülgne juhtimiskogemus nii äri- kui avalikus sektoris. „Eesti Post on ettevõte, mille teenuse kvaliteet läheb korda igale Eesti elanikule. Oluliseks kriteeriumiks oli Mardi mitmekülgne kogemus kliendile suunatud ettevõtete juhtimisel, millele lisandus rahvusvahelise töö kogemus ja viimaste aastate edulugu Statistikaameti reorganiseerimisel,“ ütles Meigas. „Usume, et Mardi juhtimisel saame oluliselt parandada klientide rahulolu kõikide teenuste lõikes nii koduturul kui ka Lätis ja Leedus, kus Omniva on üles ehitanud kasumliku pakiäri.“
 
Mart Mägi peab Omnivat oluliseks väljakutseks. „Omniva meeskond on teinud tublit tööd, kasvatades ettevõtte juhtivaks logistikaettevõtteks Baltikumis. Pean selle juures oluliseks, et suudame olla oma klientide lähedal, tagades teenuste kvaliteetse kättesaadavuse. Valdkond on suures muutuses ja usun, et oma muudatuste juhtimise kogemusega saan aidata Omnival saavutada üheaegselt kõrge kliendirahulolu ning efektiivsuse.“
 
Mart Mägi töötab täna Statistikaameti juhina. Varajasema töökogemuse hulka kuuluvad töö Amserv Grupi tegevjuhina, Swedbank Eesti juhtkonna liikmena Swedbank Liising juhatuse esimehena ning Sampo Kindlustuse ja Eesti Kindlustuse juhina.
 
Aastast 2015 on ta olnud mitme ettevõtte, sealhulgas riigiettevõtete nõukogu liige või juht ja nõustanud ettevõtteid strateegilise juhtimise alal.
 
Mägi on lõpetanud Tartu Ülikooli rahanduse ja krediidi eriala aastal 1993 ning juhtimise ja turunduse magistriprogrammi aastal 2004, mõlemad cum laude. Lisaks on tal panganduse ja kindlustuse eriala MBA cum laude Varssavi Kindlustuse ja Panganduse Ülikoolis aastal 2001.

Juhatuse esimehe konkursil osales ligi 40 kandidaati. Lõppvoorus tegi nõukogu valiku 3 kandidaadi vahel.

AS-i Eesti Post põhitegevusala on posti-, logistika- ja infologistikateenuste osutamine ning e-arvete käitlemine. Lisaks emaettevõttele kuuluvad kontserni tütar- ja sidusettevõtted. SIA Omniva ja UAB Omniva LT põhitegevus on pakiautomaadi- ja kullerteenuse pakkumine Läti ja Leedu turul. AS-i Maksekeskus tegevusalaks on makselahenduste pakkumine e-kaubandusega tegelevatele ettevõtetele Baltikumis. Finbite OÜ pakub e-arvete ja fintech lahendusi üle Baltikumi. Post11 pakub e-kaupmeestele rahvusvahelisi logistilisi terviklahendusi kaupade kättetoimetamiseks üle kogu maailma.
 
Omandisuhtelt on AS Eesti Post Eesti riigile kuuluv äriühing. Kontsernis töötab 2300 inimest üle Baltikumi ning 2020. aasta käive oli 135,6 miljonit eurot.

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616