17.06
2019

Eesti Post kutsub esitama ettepanekuid järgmise aasta postmarkideks

Eesti Post kutsub kõiki tegema ettepanekuid Eesti riigielu-, ajaloo-, kultuuri- ja muude tähtsündmuste ning teemade kajastamiseks postmarkidel.
 
„Postmark on väärikas võimalus tähistamaks olulist sündmust riigis ja ühiskonnas,“ ütles Eesti Posti juhatuse liige ja postiäri juht Kaida Kauler. „Tänavu on näiteks saanud oma postmargi 700. aastapäeva tähistav Tallinna Toomkool ning sajanda sünnipäevani jõudnud Eesti Punane Rist, Tallinna Ülikool, Eesti Pank, Metrosert ja Patendiamet. Väärikatest isikutest on postmark välja antud Johann Voldemar Jannseni 200. sünniaastapäevaks ning Gori (Vello Aguri) 125.sünniaastapäevaks.“
 
Margiettepaneku esitamisel tuleb sõnastada sündmuse või teema nimetus, kirjeldada sündmust või teemat lähemalt ja põhjendada selle olulisust.
 
Vastavalt rahvusvahelistele UPU (Universal Postal Union) reeglitele peab postmargi temaatika ja kujundus  olema tihedalt seotud väljalaskva riigi kultuurilise identiteediga, aitama kaasa kultuuri levitamisele või rahu hoidmisele, olema poliitikavaba ning ei tohi olla isikut ega riiki solvav.
 
Tähtpäevadest või sündmustest väärtustatakse margiga suuri juubeleid, üldjuhul 100, 125, 150 jne. Elavatest inimestest antakse üldjuhul marke välja antud ainult presidentidele ja olümpiavõitjatele ning äriettevõtetele üldjuhul marke välja ei anta (selle jaoks on võimalik kasutada teenust Minu Mark).
 
Ettepanekud 2020.aasta postmarkideks on oodatud kuni 2019. aasta septembri lõpuni. Laekunud ettepanekute vahel teeb valiku Eesti Posti emissioonikomisjon hiljemalt oktoobri lõpuks.
 
Ettepanek tuleb esitada AS Eesti Post emissioonikomisjonile kirjalikult. Paberkandjal ettepanekud palume saata aadressile AS Eesti Post emissioonikomisjon, Pallasti 28, 10001 Tallinn või e-kirjaga [email protected].

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616