12.02
2021

Eesti Post annab sõbrapäeva kirjade tarbeks välja südamekujulise postmargi

4. veebruaril ilmub sõbrapäeva postmark, mis on tähtpäevale omaselt südamekujuline ja roosiline. Kümme päeva enne sõbrapäeva ilmuv mark sobib ideaalselt kaunistama sõbrapäeva kirju ja kaarte. 
 
Margi on kujundanud kunstnik Indrek Ilves ning seda trükiti trükikojas Vaba Maa 70 000tk. Sõbrapäeva postmargi norminaal on 0,90€ ehk Eestisisese lihtkirja tariif.
 
Lisaks postmargile ilmub traditsiooniliselt ka esimese päeva ümbrik (FDC) ja infokaart, mis on kõik müügil Omniva e-poes. COVID-19 leviku tõttu ei ole postkontoris kasutusel esimese päeva templit.
 
Sõbrapäeva margi kujunduses on kasutatud punaseid roose, mis viitavad kirja saatmisele kui kauaaegsele viisile endale kalleid inimesi meeles pidada. Juba Vana Kreeka mütoloogias peeti roose ilu ja armastuse sümboliteks. Seetõttu on tegu ühtede populaarseimate lilledega, mida kallitele inimestele sõbrapäevaks kingitakse. Lisaks lilledele on postmargil tekst „Parimad soovid!“.
 
Tänu oma kujundusele saab antud marki kasutada ka teistel tähtpäevadel, mil enda jaoks armsaid inimesi kaardi või kirjaga meeles peame. Lisaks sõbrapäevale (14. veebruar) on aastas selliseid tähtpäevi mitu - emadepäev (9. mai), vanavanemate päev (12. september) ja isadepäev (14. november), kuid mark sobib hästi kaardile ka muude õnnitluste puhul.
 

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616