03.05
2022

7. mail ootab ligi 700 000 postkasti kevadpuhastust!

Eestis on kokku ligi 700 000 postkasti ja Omniva kutsub 7. mail, talgupäeval „Teeme Ära“ üle vaatama ka oma kodu postkast ning koristama selle ümbrus, et kirjad ja perioodikaväljaanded jõuaks ilusti ja turvaliselt kohale.
 
Omniva kullerkanali ja postiasutuste üksuse juht Reet Pajus  juhib tähelepanu, et pärast pikka talve ja keerulisi ilmastikuolusid on just kevadel õige aeg vaadata üle oma postkast ja selle ümbrus. „Murdunud oksad ja muu risu on tihti talve jooksul kogunenud postkastide ümbrusse ja takistavad postikulleritel postkastidele ligipääsu. Puhasta postkasti juurde viiv tee ja ümbrus tagamaks postikulleritele turvaline ligipääs. See teeb kullerite töö lihtsamaks ja kiiremaks,“ ütles Reet Pajus.   
 
Postkasti kontrollimiseks soovitab Omniva postkasti- ja kirjakasti kanali juht Kati Miller üle vaadata selle seisukord ja ka vastavus ette nähtud parameetritele: „Veendu, et postkast on jätkuvalt töökorras! Selleks on oluline kontrollida, et postkastil kirjas olev tänava nimi ja number on selgelt loetav ning värv ei ole maha kulunud. Vajadusel värskenda uue värviga tänava nimetust ja numbrit, et postikuller teaks Sinu aadressi ja oskaks posti õigesti kohale tuua.“
 
„Lisaks kontrolli, kas postkasti luuk on ikka töökorras ja põhi alt ära ei kuku? Kui postkast vajab välja vahetamist, siis Omniva kodulehelt leiad täpse info, milline peaks olema sobiv ja vastupidav postkast,“ lisas Miller. Postkast peab kaua ja meie kliimas vahelduvale ilmastikule vastu ning sinna mahuvad saadetised hästi kui ta vastab kindlatele mõõtudele ja on sobivast materjalist. „Veendu, et Sinu postkast on piisavalt suur ja ilmastikukindel! Hoia oma postkast lukus, et selle sisu ei läheks kaduma. Märgista postkast õigesti – nagu on näha juuresolevalt jooniselt!“, soovitab Miller.
 
   

 

Tagasi

Uudiste loetelu

Pallasti 28, 10001 Tallinn, e-post: [email protected] Kliendiinfo: 661 6616